A Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola látványos ünnepi műsorral emlékezett meg az 1848-as szabadságharc történelmi eseményeiről. A lélegzetelállító összeállítás médiaérdeklődésre is számot tartott.

„Intézményünkben, a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola életében mindig kiemelt jelentőséggel bírt, hogy nemzeti ünnepeinkről méltóképpen megemlékezzünk. Nemcsak ünneplőbe öltözünk, hanem a lelkünket is felkészítjük az ünnepre való készülődéssel. Valljuk, hogy az emlékezés megformálása a hagyományteremtés alapja, amellyel tanítványainkban már csírájában elvetjük a haza, a szülőföld szeretetét.” – mondta az 1848-as szabadságharcról való megemlékezés kapcsán Kertész Eszter, a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

Már hagyomány, hogy minden évben az intézmény 6. évfolyamos tanulói készítik az ünnepi megemlékezést. Az idén sem volt ez másként. Ezúttal 50 tanuló állt a  színpadon, sőt létszámuk kiegészült az iskola ének-és zenekarával is.

A megemlékezés idén mégis más volt kicsit. A március 14-én bemutatott, versekkel és prózai elemekkel fűszerezett, zenés, táncos produkció ugyanis médiaérdeklődésre is számot tartott. Az M2 gyerekcsatorna - még az ünnepséget megelőző napokban - rögzítette a szívet és lelket melengető összeállítást, melynek részletei március 15-én a „Hetedhét kaland” című műsorban voltak láthatók. Riportot a Kossuth Rádió és a Rádió 88 készített az ünnepség kapcsán.

Az összeállítás magáért beszélt: szemet gyönyörködtető, látványelemekben bővelkedő megemlékezés tanúi lehettek azok, akik részt vettek az ünnepségen.