A MAGYAR FALU PROGRAM KERETÉBEN ISKOLAÉPÜLET FEJLESZTÉSE A TASZÁRI FÉSÜS ÉVA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN MEGNEVEZÉSŰ PÁLYÁZATI PROGRAMRÓL

Az elnyert támogatás összege 44 999 999 Forint, a támogatás mértéke 100,00 %

A projekt 2022.06.01. – 2024.05.31. között valósult meg.

A projekt azonosító száma: MFP-IETF/2022 - „Iskolaépület felújítása és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése”

A kedvezményezett neve, címe: Kaposvári Tankerületi Központ, 7400 Kaposvár, Szántó utca 5.


A projektbe bevont intézmény:

Taszári Fésüs Éva Általános Iskola 7261 Taszár, Iskola köz 1.


A projekt tartalma:

Az 5.000 fő alatti állandó lakosságszámú Taszár településen található, önkormányzati tulajdonú iskolaépület felújítása, hozzájárulva ezzel is a helyi köznevelési infrastruktúra fejlesztéséhez és a kistelepüléseken élő kisgyermekes, vagy letelepedni vágyó családok életének jobbá tételéhez.

Pályázati cél:

- a Taszári Fésüs Éva Általános Iskola épületének tetőszerkezeti felülvizsgálata, födémhéjalás cseréje, csapadékvíz elvezetés felújítása, kapcsolódó homlokzati vakolatjavítása, villámvédelem felülvizsgálata. 

- az iskola vonzóbbá tétele a beiskolázási körzet szülői, gyermekei számára.

A projekt célja, hogy a Taszári Fésüs Éva Általános Iskola beiratkozási körzetében élő valamennyi gyermeket megfelelő színvonalú és felszereltségű általános iskolába írathassanak be szülei és egyetlen gyermeket se érjen hátrány, azért mert kistelepülésen folytatja tanulmányait. A fejlesztés szervesen illeszkedik a település korábban már megvalósított és a jövőben tervezett fejlesztéseihez.

Jelen projektben megvalósított tevékenységek környezettudatosak, mert az elvégzett tevékenységek során kizárólag környezetvédelmi terhelést nem okozó alapanyagok kerültek beépítésre, valamint energiahatékonyak mivel a felújítással az épület üzemben tartási költségei csökkenhetnek.

A projekt megvalósulásával összességében teremthet egy biztonságos, korszerű, gazdaságos üzemeltetést, kellemes környezeti megjelenést, hozzájárulva az igénybe vevők és azok környezetének megelégedettségéhez, elősegítve ezzel a fejlesztés eredményének fenntarthatóságát.

Műszaki szakmai eredmény

A projekt keretében megvalósult a Taszári Fésüs Éva Általános Iskola épületének részleges (1290nm) tetőszerkezeti felülvizsgálata, födémhéjalás cseréje, csapadékvíz elvezetés felújítása, kapcsolódó homlokzati vakolatjavítás és a villámvédelmi rendszer felülvizsgálatának elvégzése. 


A felújítás eredményeként megszűnt az iskola beázása, az iskola egésze egységes födémhéjalása kialakult.