A MAGYAR FALU PROGRAM KERETÉBEN ISKOLAÉPÜLET FEJLESZTÉSE A CSURGÓI EÖTVÖS JÓZSEF SPORTISKOLAI ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN MEGNEVEZÉSŰ PÁLYÁZATI PROGRAMRÓL

 Az elnyert támogatás összege 39 999 998 Forint, a támogatás mértéke 100,00 %

A projekt 2022.06.01. – 2024.05.31. között valósult meg.

A projekt azonosító száma: MFP-IETF/2022 - „Iskolaépület felújítása és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése”

A kedvezményezett neve, címe: Kaposvári Tankerületi Központ, 7400 Kaposvár, Szántó utca 5.

A projektbe bevont intézmény:

Csurgói Eötvös József Sportiskolai Általános Iskola 8840 Csurgó, Kossuth utca 3.

A projekt tartalma:

Az 5.000 fő alatti állandó lakosságszámú Csurgó településen található, önkormányzati tulajdonú iskolaépület felújítása, hozzájárulva ezzel is a helyi köznevelési infrastruktúra fejlesztéséhez és a kistelepüléseken élő kisgyermekes, vagy letelepedni vágyó családok életének jobbá tételéhez.

Pályázati cél:

- a Csurgói Eötvös József Sportiskolai Általános Iskola épületének részleges felújítása. 

- az iskola vonzóbbá tétele a beiskolázási körzet szülői, gyermekei számára.

A projekt célja, hogy a Csurgói Eötvös József Sportiskolai Általános Iskola beiratkozási körzetében élő valamennyi gyermeket megfelelő színvonalú és felszereltségű általános iskolába írathassanak be szülei és egyetlen gyermeket se érjen hátrány, azért mert kistelepülésen folytatja tanulmányait. A fejlesztés szervesen illeszkedik a település korábban már megvalósított és a jövőben tervezett fejlesztéseihez. Jelen projektben megvalósított tevékenységek környezettudatosak, mert az elvégzett tevékenységek során kizárólag környezetvédelmi terhelést nem okozó alapanyagok kerültek beépítésre, valamint energiahatékonyak mivel a felújítással az épület üzemben tartási költségei csökkenhetnek.

A projekt megvalósulásával összességében teremthet egy biztonságos, korszerű, gazdaságos üzemeltetést, kellemes környezeti megjelenést, hozzájárulva az igénybevevők és azok környezetének megelégedettségéhez, elősegítve ezzel a fejlesztés eredményének fenntarthatóságát.

Műszaki szakmai eredmény

A projekt keretében felújításra és vízszigetelésre került a Csurgói Eötvös József Sportiskolai Általános épületének részleges (1879,74) lapostető-szerkezete, felülvizsgálatra került a, villámvédelmi és esővíz elvezetési rendszer.


A felújítás eredményeként megszűnt az iskolatető beázása.