2021 decemberében a Vörösmarty Általános Iskola Alapítvány a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által kiírt Bűnmegelőzési Ötletpályázaton 20 410 000 Ft támogatást nyert a „SZIGET” (Szárnyaljunk Ismét Generációkkal Együtt Tovább!) nevet viselő projekt megvalósításához.

A nyertes pályázat a „Fenntarthatóság növelése az NBT által korábban már támogatott, sikeres, jól bevált program fejlesztése, fenntartása érdekében” kategóriában került benyújtásra.

A SZIGET-program vállalásaként valósult meg iskolánkban augusztus végén a „ Generációk gondolkodása, avagy hogyan bánjuk a Z-generáció tagjaival?” című szakmai program, amely elsősorban az X és az Y generációs kollégáink szemléletformálását tűzte ki célul.

A nyertes pályázati összeg jelentős részének felhasználásával az idei tanévben a belső terek egy részének modernizálása valósul meg, hisz új értelmet nyer az iskolai könyvtár és az aula, mivel multifunkciós közösségi térként működnek tovább. 

Ünnepi műsorainak állandó szereplője az énekkar, amelynek több mint száz gyerek a tagja művésztanárunk koordinálásával. A SZIGET- projektnek köszönhetően lehetővé vált, hogy a művészeti csoportunk énekkar-zenekarként működjön tovább, és próbái, valamint színvonalas fellépései a modern audiovizuális eszközökkel felszerelt multifunkciós közösségi térben kerüljenek megrendezésre.

A tanulói kreativitást célzó programjainkat is - mint az alkotó-fejlesztő mesefoglalkozás, az élménylegózás, valamint a LEGO-robot programozás - ettől a tanévtől már a megújult helyiségekben tartjuk.  

Ünnepélyes nyitórendezvényünkre 2022. szeptember 23-án került sor „Mozi az egész világ…”címmel. A színvonalas produkcióban megelevenedtek azok a filmélmények és ikonikus alakok, amelyek több generáció számára is életre szóló élményt nyújtottak a múltban éppúgy, mint napjainkban. A műsor különlegessége volt, hogy az iskola valamennyi évfolyamának tanulói, valamint a pedagógusok is felléptek.

Hiszünk abban, hogy ezzel a projekttel hozzájárulunk tanulóink társas kapcsolatainak megerősödéséhez, amely hosszú távon lehetőséget ad a stabil életvezetés kialakításához.

A TÁMOGATOTT TEVÉKENYSÉG A BELÜGYMINISZTÉRIUM ÉS A NEMZETI BŰNMEGELŐZÉSI TANÁCS TÁMOGATÁSÁVAL VALÓSUL MEG.