Szakmai nap a Bárczi EGYMI- ben

A Kaposvár Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács SNI tagozata „Képzőművészeti jó gyakorlatok bemutatkozása” címmel szakmai programot szervezett a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, több mint 40 résztvevővel.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a Kaposvári Tankerület igazgatója, főosztályvezetője, a Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat vezetői, a Kaposvári Zeneiskola igazgatója, jelen voltak a városi, járási általános iskolák, gyógypedagógiai intézmények pedagógusai.

Szászné Hajdú Katalin és Dr. Benczéné Csorba Margit igazgató

A program díszvendége volt Szászné Hajdú Katalin festőművész, aki előadásában kiemelte a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ által kidolgozott Szász Endre hagyatékán tehetséggondozó program, valamint a pedagógusokkal és főként a diákokkal végzett közös munka értékeit. Hangsúlyozta, hogy örömmel segítette a tehetséges tanulókat Várdán, a művész egykori műhelyében és az intézményben egyaránt.

A további előadók bemutatták a tehetségterület sokszínűségét, saját iskolájuk tehetséggondozó szemléletét, tevékenységüket.

A szervezők képviseletében Gróf Anita ismertette a Szász Endre hagyatékán program tanulókra gyakorolt pozitív hatásait, hátránykompenzáló szerepét. Külön említette a Várdán, inspiráló környezetben tett látogatások, foglalkozások fejlesztő hatását, kiemelt szerepét a szociális kompetencia fejlesztésében.

Gróf Anita

A Nagybajomi Tagintézmény képviseletében Horváth Árpádné az Álommorzsák művészeti projektet mutatta be, amelybe 11 intézmény kapcsolódott be több száz alkotás beküldésével, és ami nemzetközi visszhangot is kiváltott a közösségi médiában.

Horváth Árpádné

Bajzikné Patak Ágota, a Csökölyi Általános Iskola igazgatója beszélt a területspecifikus tehetséggondozó folyamatról, kiemelve a hátrányos helyzetű gyermekek tehetséggondozását.

Bajzikné Patak Ágota, igazgató

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatója, Andrássy Tiborné az intézményi tehetséggondozást mutatta be gazdag kínálattal, eszköztárral.

Tankerületi igazgató úr zárszavában mindenkinek megköszönte az eredményes, elkötelezett tehetséggondozó munkát és további sikereket kívánt.

Stickel Péter tankerületi igazgató; Andrássy Tiborné tagintézmény- vezető