MEGKEZDŐDÖTT A NYERGESÚJFALUI KERNSTOK KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA TAGISKOLÁJÁNAK FEJLESZTÉSE ÉS BŐVÍTÉSE

Az Esztergomi Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-4.1.2-17 kódszámú, „Iskola 2020 Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében” című felhívásra benyújtott pályázatával mintegy 845 millió forint vissza nem térítendő hazai és európai uniós támogatást nyert. A támogatás segítségével megújul és bővül a Nyergesújfalui Kernstok Károly Általános Iskola és a Babits Mihály utcai tagiskola. A két intézményben összesen 564 diák tanul.

 

 

A tagintézmény tervezett fejlesztési programja:

A Babits Mihály utcai tagiskolában megvalósul az épület teljeskörű gépészeti felújítása; a vízvezetékek, vizesblokkok, valamint a fűtés korszerűsítése; kicserélik a villanyvezetékeket, az armatúrákat és a szerelvényeket; a folyosókon és tantermekben kicserélik a burkolatot; az iskola homlokzati nyílászáróit és a tetőfedést. A munkálatok során az épület utólagos hőszigetelését, valamint projektarányos akadálymentesítését is megoldják. Mindezeken túl az iskola egy 250 négyzetméteres erőnléti teremmel és hozzátartozó vizesblokkokkal is bővül. Többfunkciós sportpályát alakítanak ki, rekortán burkolattal, palánkkal, labdafogó hálóval, 2 focikapuval és 4 kosárlabda palánkkal, pályavonalazással 1050 négyzetméteren. Kültéri tornapályát hoznak létre 100 négyzetméteren, valamint új 160 négyzetméteres parkolóval is gazdagodik az intézmény.

Mindkét intézmény új informatikai, gyógypedagógiai és készségfejlesztő eszközökkel gazdagodik, a Babits Mihály utcai tagiskolában pedig megújulnak a padok, asztalok, székek is.