A Szegedi Tankerületi Központ három általános iskolájában is felejthetetlen zenei élményben volt része a diákoknak, akik számára rendhagyó tanórákat tartott a világhírű népzenei formáció, a Muzsikás Együttes.

A Muzsikás Együttes nemrégiben felejthetetlen előadások keretében hozta közelebb a zene és a hangszerek szeretetét a szegedi gyerekekhez.

A nemzetközi hírű népzenei formáció számos díj és kitüntetés birtokosa, egyebek között Kossuth- és Liszt Ferenc-díjjal kitüntetett együttes, melynek tevékenységét 2008-ban a világzenei WOMEX-díjjal is elismerték.

A Muzsikás Együttes februári látogatása megtiszteltetés volt annak a három tankerületi fenntartású iskolának, ahol rendhagyó énekórákban lehetett része a diákoknak.

A Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, a Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskolában és a Szegedi Dózsa György Általános Iskolában népzenei koncert keretében ismerkedtek meg a gyerekek a muzsika lüktetésével, az élő zene különlegességével, a zenei hagyományok fontosságával és a népi hangszerekkel.

A fiatal közönséget elvarázsolta az előadás ereje és a népzenészek lendülete. Elért hozzájuk a zene szeretetének üzenete.

 

Fotón: A Muzsikás Együttes a Tabánban