A XXXII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Csongrád-Csanád vármegyei fordulóján szenzációsan szerepeltek a Szegedi Tankerületi Központ intézményei. A 15 bemutatott előadásból 9 a tankerület iskoláinak munkáját dicséri. Minősítésüket tekintve 2 arany-, 6 ezüst- és 1 bronzérem született.

A gyermekszínjátszás olyan kreatív tevékenység, amely közösségi élmények segítségével komplex módon fejleszti a gyermekek személyiségét, jelentős szerepet játszik a tehetség kibontakoztatásában, és egyebek között önkifejezésre, együttes alkotómunkára ösztönöz. A Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó egyike azon eseményeknek, ahol bemutatkozhatnak és megmérettethetnek a színjátszás kis mesterei.

 

"Hihetetlen erős gyerekszínjátszás volt jelen!" – olvasható a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó facebook oldalának Csongrád-Csanád vármegye eseményeiről szóló híradásában.

 

A szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában 2023. április 21-én megtartott találkozón 15 előadás került színpadra, melyekből 9 a Szegedi Tankerületi Központ iskoláinak teljesítményét dicséri. A tankerület iskoláinak szereplése összesen 2 arany-, 6 ezüst- és 1 bronzérmet érdemelt ki.

 

Érintett csoportok, iskolák és előadások:

 

Pemetefű (Szegedi Jerney János Általános Iskola): „Varázsgömb!”, Rendező: Lovai Ágota – ARANY

Keverékek (Szegedi Gregor József Általános Iskola): „A soványító palacsinta”, Rendező: Erdei-Soczó Gabriella – ARANY

Huncutkák (Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola): „Jótett helyébe”, Rendező: Szilágyi Gábor – EZÜST

Mesemanók (Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola): „Jóvá tett gonoszok”, Rendező: Szilágyi Gábor – EZÜST

Deszkajárók (Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola): „Szilaj Pista”, Rendező: Szilágyi Gábor és a csoport - EZÜST

A KIK (Szegedi Gregor József Általános Iskola): „A Grincs”, Rendező: Erdei-Soczó Gabriella – EZÜST

DráMaszk Színjátszó Csoport (Szegedi Gregor József Általános Iskola): „Az erdő titka”, Rendező: Erdei-Soczó Gabriella – EZÜST

Osztály-terem (Szegedi Dózsa György Általános Iskola): „A hét bűnbánó testvér”, Rendező: Szabóné Csepregi Boglárka – EZÜST

Dózsa György Általános Iskola Színjátszó Szakköre (Szegedi Dózsa György Általános Iskola): „Forduljon Psmithez”, Rendező: Marton Melinda Klára – BRONZ

 

A rendezvényen különdíjak is születtek. Ebből a szempontból is bravúrosan teljesítettek a tankerület fenntartásában működő iskolák, a 7 kiosztott különdíjból ugyanis 4-et ők vittek el.

 

A Mesemanók esetében a rendezőnek, Szilágyi Gábornak járt az elismerés a térszervezésért és a dramaturgiai munkáért. A Keverékek elnevezésű formáció a közösségi munkáért, a DráMaszk Színjátszó Csoport az izgalmas történet megjelenítésért, A KIK elnevezésű csapat pedig a Grincs alakításáért kapott különdíjat.


Az eredményekhez szívből gratulálunk!