2022. március 26-án tartották az Ökoiskolák díjátadóját, ahol 75 új Örökös Ökoiskola kapott díszoklevelet, köztük az Igali Batthyány Károly Általános Iskola is. Az elismeréseket Kisfaludy László köznevelésért felelős helyettes államtitkár és Fieder Ildikó, az Agrárminisztérium Környezetfejlesztési és Stratégiai Főosztály főosztályvezetője közösen adták át.

Ökoiskola címmel azokat a köznevelési intézményeket ismeri el Magyarország Kormánya, amelyek pedagógiai programjukban rendszerszinten, a mindennapos nevelés-oktatás, valamint az iskola működtetésének szerves részeként foglalkoznak az egészség- és környezettudatosság témájával és kiemelten kezelik a fenntarthatóságra nevelés ügyét.Balról: Fieder Ildikó, Kisfaludy László, dr. Szántó Lászlóné

 

Az Örökös Ökoiskola cím elismerése annak a több éves pedagógiai és intézményvezetési folyamatnak, melynek eredményeképpen a tanulók számára természetessé vált az egészség- és környezettudatos életmód, a globális és lokális kihívások iránti nyitottság. Az iskolában megszerzett tudást és értékrendet a tanulók családjuk vagy tágabb környezetük felé is köz-vetíthetik.