A Szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum képző- és iparművészeti tagozatán a jelenleg vagy az elmúlt évtizedekben tanító, illetve az itt végzett alkotók munkáiból nyílt kiállítás Szegeden a REÖK-palotában. Az „Oktatás – művészet – hagyomány” című tárlat a kiállított alkotásokon keresztül kíván betekintést nyújtani az iskolában folyó művészeti képzésbe, illetve az ebből sarjadó alkotómunkába.

„Oktatás – művészet – hagyomány” címmel kiemelt jelentőségű tárlat nyílt 2024. február 2-án Szegeden a REÖK-palotában.

A Szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum 125. évi  jubileumi programjai között számon tartott, és az elmúlt évre beharangozott művészeti rendezvény szervezőmunkája - a képzőművészet kedvelőinek legnagyobb örömére - végre sikerrel járt. A nem könnyű előkészítő tevékenység eredménye egy egyedülálló kiállítás lett.

Az összművészeti igényű tárlat a grafikus, a szobrász, a kerámiaműves és a textilműves szakirányok képviselőinek munkáját mutatja be. Műfaji és technikai sokszínűséggel nyújt betekintést a Tömörkényben folyó magas színvonalú művészeti képzésbe, illetve az abból kisarjadó kreatív alkotómunkába.

A kiállítók sorában az iskola jelenlegi és egykori művésztanárai, az iskola padsoraiból kikerülő neves öregdiákok szerepelnek, akik között Munkácsy Mihály-díjjal elismert művészeket is találhatunk. Néhány név a kiállítók közül: Bukor Tibor festő-, Dobó Bianka képző-, H. Dinnyés Éva keramikus-, Henn László András festő-, Huszár Imre képző-, Imre Mariann képző-, Kalmár Márton szobrász-, Kántor Ágnes festő-, Kubinyi Anna textil-, Kis Jenő Ferenc szobrász-, Kóthay Gábor grafikus-, Kotormán Norbert szobrász-, Pölös Endre grafikus-, Samu Katalin szobrász-, Szalay Ferenc festő-, grafikus-, Székó Gábor szobrász-, Szurcsik József festő-, T. Nagy Irén szobrász-, Tápai Antal szobrász-, Tóth Sándor szobrász- és Zoltánfy István festőművész.

A február 2-án megtartott ünnepélyes megnyitón Dr. Kakuszi Péter, a Szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum igazgatója mondott köszöntőt. Az eseményt Dr. Nátyi Róbert művészettörténész, a REÖK vezető kurátora, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja nyitotta meg.

A hosszú évtizedek alkotómunkájának eredményeit bemutató egyedülálló gyűjtemény március 17-ig várja az érdeklődőket.