Az idén 60 éves Szegedi Gregor József Általános Iskola „ÖKOsodj!” felhívással kincskereső kalandra hívja a Szegedi Tankerületi Központ általános iskoláit. A Holt-Maros partjára tervezett program az iskola elkötelezett környezettudatos tevékenységét tükrözi, és remekül illeszkedik a Víz világnapja küldetéséhez.

60 éves a Szegedi Gregor József Általános Iskola. A kreativitásáról közismert intézmény ennek apropóján számos különleges eseményt tervez, köztük például az „ÖKOsodj!” című kincskereső kalandtúrát.

A programnak, melynek helyszíne a Holt-Maros egy partszakasza, külön kereteket ad a Víz világnapja.

„Újszeged zöld folyosóján a Víz világnapja alkalmából elrejtett 13, vízgazdálkodással, növény- és állatvédelemmel, fajfelismeréssel kapcsolatos QR-kódot kell megkeresniük a kalandozásra vágyóknak.

A kalandpálya a víztoronyhoz közel eső két fahíd közötti szakaszon fekszik. A térkép segítségével az iskola kapujától indulva a víztorony mindkét oldalán kell bejárni a holtágat. A fatörzsön, padon, szemetesben elrejtett kódok különféle LearningApps feladatokon keresztül ismertetik meg a barangolót az őt körülvevő élővilággal.” – olvasható a programleírásban.

A kincskeresést az 1-6. évfolyamos diákoknak ajánlja az iskola, és arra kéri a résztvevőket, hogy a Gregor védelme alatt álló sétányon a csend és nyugalom megőrzésére törekedjenek a játék során.