A digitális tanrend időszakában elcsendesült iskolák falai közé a nyári hónapokra visszatért az élet. A Szegedi Tankerületi Központ 9 intézménye 24 Napközis Erzsébet-tábor megszervezésével, tartalmas szabadidős programkínálattal igyekszik segíteni diákjait és a családjaikat abban, hogy a nyári vakáció gondtalanul, felhőtlen vidámsággal teljen.

Az Erzsébet táborok rendszerének köszönhetően idés sem maradtak el a nyári Napközi Erzsébet-táborok, amelyek elsődleges célja, hogy minőségi programok biztósításával a táborozó gyermekcsoportok közös élményekkel és emlékekkel gazdagodjanak.

2020 nyarán a Szegedi Tankerületi Központ 9 intézménye összesen 24 Napközis Erzsébet-tábort szervez diákjai számára.

Négy nyertes pályázatával közöttük találjuk az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolát is.

Az intézmény angol, kézműves, sport és irodalom orientációjú Napközis Erzsébet-táborai összesen 68 diáknak nyújtottak tartalmas elfoglaltságot és felhőtlen szórakozást.

A különböző profilú táborok egyedi programelemei (változatos kézműves foglalkozások, az angol nyelv játékos tanulása, labdajátékok elsajátítása, a könyvtár világával való ismerkedés) mellett nagyon sok egyéb izgalmas elfoglaltságban volt részük a résztvevőknek.

Lehetőség nyílt állatsimogatásra, tájházas alkotótevékenységre, zöld túrára. Egyesek a Füvészkertbe kirándultak, míg a másik tábor programjai között az Emlékpont Múzeum meglátogatása szerepelt.

Voltak, akik népi iparművész irányításával kézműveskedhettek, gyógyfűvekkel ismerkedhettek vagy éppen meseelőadást nézhettek meg.