A Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium több kiemelkedő programmal, köztük Nobel-díjas és kínai delegáció fogadásával zárta a 2023. évet. A 2024. évi startot kellően megalapozta a jeles vendégek szakmai elismerése.

A Nemzeti Tudósképző Akadémia tehetséggondozó programjának keretében 2023 decemberében 21. alkalommal került megrendezésre a Nobel-díjasok és tehetséges diákok találkozója.

A rendezvény részeként a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumba látogatott Randy Schekman Nobel-díjas kutató, Sabeeha Merchant, világszerte elismert növénybiológus és Ole Petersen, a sejtszintű hasnyálmirigy-kutatásokat megalapozó tudós.

„Látogatásuk során megtekintették az iskola TERMOSZ Laboratóriumát, és beszélgettek a molekuláris biológiai laboratóriumi munkát végző diákjainkkal. – olvasható az eseményről szóló iskolai híradásban.

Az iskola nagy örömére szolgált, hogy a rendezvényen kínai egyetemek képviselőit is vendégül láthatta, akik elismeréssel szóltak a diákok felkészültségéről és a laboratórium nyújtotta lehetőségekről.

A Radnóti TERMOSZ-a egyike azon kiválóan felszerelt iskolai laboratóriumoknak, ahol korszerű körülmények között folytathatnak a diákok kutatásokat, és amely minden diákot szívesen fogad, aki érdeklődik a molekuláris biológia iránt, aki fogékony a természettudomány csodáira, aki szeretné tudni, hogy működnek az élőlények, aki szívesen kutatná a természet titkait. Saját diákjai mellett rendszeresen látogatják a partneriskolák is, sőt számos izgalmas rendezvénynek a helyszíne.

Az iskola büszkén mondhatja el, hogy a TERMOSZ sok tehetséges diákot fogadott az évek során, és külön elismerés, hogy több világhírű tudóst is vendégül láthatott már.

2024-ben is ezt a tendenciát szeretnék folytatni.

 

Fotó forrása: https://radnoti-szeged.edu.hu/2023/12/20/nobel-dijas-es-kinai-delegacio-latogatasa-a-termosz-laboratoriumban/