A Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium tanárai az iskola nemzetközi kapcsolatépítési stratégiájának részeként 2021 őszén Erasmus–akkreditációra nyújtottak be pályázatot.

A stratégia célja az, hogy maximálisan kihasználják a nemzetközi kapcsolatokban, együttműködésekben rejlő lehetőségeket. Fontos szerepe a nemzetközi tevékenységek intézményi ismertségének erősítése, a részvétel támogatása is.
Az Erasmus–akkreditáció pályázattípus célja az oktatás és tanulás európai dimenziójának erősítése, a képzés és oktatás minőségének javítása Európában. A sikeres pályázók hosszú távra (2027 végéig) szóló tanúsítványt nyernek el, amelynek birtokában a köznevelési intézmények magas színvonalú mobilitási projektek megvalósításán keresztül tudják támogatni oktatási céljaikat és az intézményekben dolgozók, tanulók szakmai fejlődését.
A Munkácsy Gimnázium ezen sikeresen pályázott. Az Erasmus-akkreditáció odaítélése igazolja, hogy az intézmény – a szervezet fejlesztését célzó, átfogó törekvés részeként – tervet dolgozott ki a magas színvonalú mobilitási tevékenységek megvalósítására.
 
A következő 5 évben a tanulók és tanárok számos külföldi mobilitást valósíthatnak meg az Erasmus+ program támogatásával. A mobilitások egyaránt szolgálják majd a tanulók és a tanárok kompetenciáinak fejlesztését, ezáltal az oktatás eredményességét.