Megnyílt az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanév végi kiállítása

Játékos képi valóság című tárlaton mutatja be a Grafika és festészet valamint a Képzőművészeti tanszak, az idei tanév legjobb alkotásait.

Az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola ebben a tanévben az alapfok 6. és a továbbképző 9. osztály mellett egy új csoport is indított alapfok 1. évfolyamon, PiciPacák néven. A növendékek nagy örömmel készítették alkotásaikat, amikből a felkészítő tanárok a legjobb munkákat válogatták be a kiállításra.

Az iskola igazgatója Pataky Annamária elmondta, hogy a tanévben pályázatokra is lelkesen készültek a gyerekek szép eredményekkel. A Ruisz György tiszteletére kiírt pályázaton különdíjjal és kiállítással jutalmazták Magyaros Lilit, Szabó Zsannát, Mucsi Borit, Gergely Esztert és Horváth-Fáró Annát. A Somogy Vármegyei 21. Pályaválasztási kiállítás és szakbemutató kabala pályázatán Magyaros Lili 3. helyen végzett. A Lant és kard – Petőfi 200 országos rajzpályázaton Kovács Dorina és Major Kamilla középdöntős lett. A kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola rajzversenyén Rébay Lilien és Regényi Barnabás különdíjat kapott. A „Muzsikál az erdő” országos pályázaton Vajda Izabella különdíjban részesült.

A tárlatot a Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium igazgatója, Surányi Péter nyitotta meg, aki elmondta, hogy a növendékek bármilyen területen hasznosíthatják azt a tudást és kreativitást, amit ebben az iskolában szereznek. Emellett megemlítette, hogy szívesen várja a diákok jelentkezését a szakgimnáziumba.

A megnyitót a Néptánc tanszak két diákja, Csillag Boglárka és Csillag Levente színesítette bukovinai táncokkal.

Felkészítő tanárok: Mester Annamária és Szabó Zoltán János.

A kiállítás 2023. június 15-ig lesz látogatható az Együd Árpád Kulturális Központban.


Meghívó


Szabó Zoltán János – szaktanár, Csapó Beatrixvezető hivatalitanácsos Kaposvári Tankerületi Központ, Pataky Annamária – igazgató Együd Árpád AMI, Surányi Péter – igazgató Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium


Bukovinai táncok – Csillag Boglárka, Csillag Levente

MegnyitóMegnyitó


Fotók: Mester Annamária