A Szegedi Orczy István Általános Iskolában a hagyományostól eltérő módon emlékeztek meg a ’48-as forradalmi eseményekről. A témakör feldolgozására épülő projektnap szervezésével a teljes diákközösség aktív módon, tevékenyen lehetett részese nemzeti ünnepünknek.

A Szegedi Orczy István Általános Iskolában a hagyományostól eltérő módon emlékeztek meg a ’48-as forradalmi eseményekről. Papp Sándor Lászlóné és Vágvölgyiné Szepessy Csilla, az 5. osztályok osztályfőnökeinek szervezésében kicsik és nagyok különleges programban vehettek részt!

 

A „Másképp is lehet!” mottóját tűzték rendezvényük zászlajára, miközben nagy játszótérré alakult az iskola, ahol az egész délelőttöt átfogó rendhagyó megemlékezés valamennyi diák aktív bevonásával zajlott.

 

Az alsó tagozatos tanulók a megnyitó ünnepséget követően szebbnél szebb, különleges kokárdát, valamint huszárcsákót készítettek, online feladatokkal gazdagíthatták ismereteiket a szabadságharcról és forradalomról, emellett memóriakártyákkal játszhattak.

 

A felsősök forgószínpadszerűen vettek részt a különböző állomásokon, amelyek a márciusi történelmi események tematikáját járták körül. Virágkokárdát készítettek, videófilmet néztek, a hadi és egyéb történések kapcsán bingóztak, területfoglalós társasjátékot játszottak, sőt Görgei Artúr életével is megismerkedhettek puzzle kirakása közben.

 

A Pilvax kávéháznak berendezett tanteremben a szépen megterített és feldíszített asztaloknál a tanárok az általuk készített süteménnyel kínálták meg a diákokat, akik a kellemes hangulatban a történelmi témának megfelelő memóriakártyákkal játszhattak.

 

A Szent Korona sorsáról pedig egy titkosírás megfejtése közben szerezhettek tudomást a résztvevők.

 

Végezetül, az egyik állomáson a „Huszárgyerek” kezdetű toborzó dalt sajátították el, majd a „Nemzeti dal” refrénjétől lett hangos az iskola, amelyet együtt szavaltak el a diákok.

 

Hasznosan és tevékenyen telt el a délelőtt, és persze rendkívül vidáman.