2020. január 22-én a magyar kultúra napjáról emlékeztek meg országszerte. A Tisza-parti Általános Iskola sem tartozott a kivételek közé, reggel 8 órától tartó irodalmi-kulturális programok teljes tárházával igyekezett diákjai figyelmét a nemzeti egybetartozás erősítésére, a hagyományok ápolására és szellemi értékeink megóvására irányítani.

Az intézmény diákjai reggel 8 órakor iskolarádiós beköszöntőt hallhattak a jeles napok sorába tartozó megemlékezés történetéről, jelentőségéről, majd egy ünnepi kiállítást és a magyar kultúra egy-egy ismert alakjáról készült PowerPoint bemutatót tekinthettek meg az aulában.

Az életkori sajátosságokhoz igazodó további programok hagyományos vagy éppen rendhagyó módon kínáltak hasznos, de mindenképpen vidám hangulatú időtöltést kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az alsó tagozatosok például meglepetést készítettek elő pedagógusaik és diáktársaik számára. Élőképet alkotva jelenítették meg a magyar zászlót és a "VERS" szót. A munkában, mely nagy fegyelmezettséget követelt a gyerekektől, mindenki lelkesen vett részt.

Az 5-6. évfolyamosok kvízfeladatokat oldottak meg az iskola könyvtárában, a 7. osztályos tanulók hagyományos irodalomórákon emlékeztek meg a jeles napról, a legnagyobbak pedig a Somogyi-könyvtár Stefánia Fiókkönyvtár-klubjába látogattak el, ahol a zenés, verses rendhagyó irodalmi foglalkozás mellett meglepetéssel is készültek a szervezők: volt kvízjáték, activity, de azt is bemutathatták a gyerekek, hogy ők hogyan képzelnek el egy könyvtárat.

A nagy hagyományokkal rendelkező Tisza-parti Általános Iskola e területet is érintő elkötelezettsége és kitartása évek óta töretlen, érdekes programjai ezúttal is a múltunkat idéző értékek megőrzését és továbbadását célozták.