A Szegedi Gregor József Általános Iskola amúgy is aktív könyvtári tevékenysége októberben maximumra kapcsolt. Az iskolai könyvtár a legváltozatosabb programkínálattal csalogatta falai közé a diákokat.

Október közepén makettbemutató volt a sláger. Az intézmény könyvtára boldogan adott helyet Horváth-Kelemen Botond gyűjteményének. Az iskola tanulója, aki évek óta készít maketteket, különleges hobbiját mutathatta be a könyvek között. Október 23-a tiszteletére most harci járműveivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Néhány nappal később „Guruló könyvbazár” címmel szervezett olvasást népszerűsítő programot az intézmény. A könyvek ezúttal kiköltöztek a könyvtár falai közül, és egy guruló polcnak köszönhetően - az iskola bejáratát sem kímélve - vándorolni kezdtek.

A hónap eseményei közé tartozik az is, hogy online térből jelentkezett a könyvtár. A Könyvtárostanárok Egyesülete által meghirdetett „Közelítés” programsorozat részeként, az iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja alkalmából a Szegedi Gregor József Általános Iskola könyvtárába pillanthattak be elsőként a nézők az interneten.

Varjasi-Kispéter Zsófia könyvtárostanár és diákjai beszélgetéséből megtudhatta bárki, miért érdemes könyvtárba járni, miért fontos az iskolában szervezett kiskönyvtáros képzés, no és milyen izgalmas egy könyvtári éjszaka.

Mindez októberben történt. A folytatás a többi hónapban is garantált.