A Szegedi Városi Kollégium Fodor József Tagintézményének nevelőtestülete és diákönkormányzata negyedik alkalommal rendezte meg azt a közösségépítő programot, melynek során az intézmény keleti és nyugati oldalán lakó diákok egy héten át versenyeztek egy vándorkupáért.

A Szegedi Városi Kollégium Fodor József Tagintézményében hagyománnyá vált annak a házi bajnokságnak a megrendezése, mely egy hétig tartó vetélkedésre ösztönözte a diákságot. A csapatok összeállítása nem igényelt különösebb előkészületeket, egyszerűen csak az intézmény keleti és nyugati oldalán lakó diákok versenyeztek egymással a vándorkupáért.

 

A március végén megrendezett esemény elsődleges célja a közösségépítés, a közösséghez való tartozás érzésének erősítése volt, de nem utolsó sorban hasznos, kellemes és jó hangulatú időtöltést is kínált az érdeklődő tanulók számára.

 

A programok között szerepelt íjászkodás, csocsó, asztalitenisz, biliárd, kosárra dobás, kapufalövő verseny, öttusa, teqball, „Madách és Petőfi 200” kvízjáték, tanár-diák honfoglalós parti, óriás társas az udvaron, nyomozós játék a városban.

 

A szervezőknek nagy számban sikerült megmozgatniuk a kollégium lakóit; ugyan volt, aki csak egy programon vett részt, de olyan diák is akadt, aki hét-nyolc versenyszámban is megmérettetett.A csapatkapitányok remekül állták a sarat, és ügyesen mozgósították lakótársaikat. A harmadik nap estéjén még döntetlen eredményt a záró napon lebonyolított izgalmas kötélhúzás változtatta meg.

Melyik oldalon lakók győzedelmeskedtek? Valójában nem is ez a lényeg. Fontosabb az, hogy a gyerekek jól szórakoztak, sokat sportoltak, játszottak, nevettek együtt. A vándorkupa most megérdemelt pihenését tölti a nyertes kollégiumlakók között, és várja, hogy a következő évben ismét főszereplője lehessen egy ilyen vidám, baráti eseménynek.