Záró sajtóközlemény

Sajtóközlemény

                                                                                                   

A Széchenyi2020 programban Befejeződött a Miskolci Tankerületi Központ fenntartásában működő Karacs Teréz Kollégium épületenergetikai fejlesztése.

A Miskolci Tankerületi Központ a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztése” c. felhívása (KEHOP-5.2.10) alapján, 249.463.887 Ft európai uniós támogatás segítségével befejezte a Karacs Teréz Középiskolai Kollégium épületenergetikai fejlesztését.

A beruházás célja a minőségi és befogadó oktatási környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése. További célja a helyi szükségletek kielégítésére irányuló, racionális és hatékony működést biztosító korszerű nevelési, oktatási környezet kialakítása. A fejlesztés hozzájárult az épület energiahatékonyságának javításához, a környezetbarát energiafelhasználás növeléséhez és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez is. Az 1970-ben épült kollégiumi épületek felújításra szorultak, energiahatékonyság szempontjából korszerűtlenek, a nyílászárók is elöregedtek. Az épületegyüttes három fő épületrészből áll, földszintes valamint egy négy-  és egy tízemeletes kollégiumi épületrészekből. A beruházás érintette a földszintes főbejárati épületrészt (porta, aula, konyha, étkező, klubszoba), a tízemeletes épületet (kollégiumi szobák és kiszolgálóhelységei), valamint az összekötő épületrészeket és a karbantartó műhelyt is. A felújítás során a homlokzati hőszigetelést végeztük el, a tető hő- és vízszigetelését újítottuk meg, továbbá külső homlokzati nyílászárókat is kicseréltük. A kivitelezési munkálatok 2019. szeptember 30-án fejeződtek be.

 

A projekt azonosítószáma: KEHOP-5.2.10-16-2017-00158

A támogatás összege: 249.463.887 Ft

Megvalósítás időszaka: 2018.08.10. – 2019.09.30.