A Szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum általános iskolásoknak szervezett versenyein csábító nyeremény lehet a felvételibe is beszámítható pontok megszerzése. Az alapvetően játékos és felkészítő jellegű eseményeken idén is érdemes volt jól teljesíteni.

Szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum az elmúlt két hónapban két olyan versenyt is szervezett, ahol az iskola képzései iránt érdeklődő általános iskolás tanulók mérhették össze tudásukat.

Az alapvetően felkészítő jellegű vetélkedőkön érdemes volt jól teljesíteni, mert a legjobbak eredményét - az intézménybe való jelentkezésük esetén - beszámítják a felvételi vizsgákba.

Novemberben „Fedezd fel a művészet különleges világát!” címmel játékos művészettörténeti kvízverseny lebonyolítására került sor. Az iskola művészeti képzése iránt érdeklődő tanulóknak az épületben elhelyezett QR kódok alapján kellett megfejteniük a feladványokat. Már a versenykiírásból is kiderült: az okostelefonon kívül mindössze íróeszközre és jókedvre volt szükség. A legcsábítóbb nyeremény pedig az 1-3. helyezettnek szólt, eredményük ugyanis beszámításra kerül a felvételi során, mégpedig a rajz alkalmassági szóbeli vizsgarészbe.

Decemberben a természettudományok iránt érdeklődő általános iskolások vetélkedhettek egymással. A játékos természettudományos csapatverseny a biológia, a környezetvédelem, a kémia, a földrajz, a fizika tudományterületeket érintette, és a feladatok megoldásához alapszintű informatikai készségek is szükségesek voltak.

Itt az 1. helyezett csapat tagjai megkapják a maximálisan szerezhető 25 pontot a biológia és környezetvédelem orientáció szóbeli felvételi vizsgáján.

A versenyeket jövőre is megszervezik, és az itt nyújtott kiváló teljesítmények felvételi vizsgaeredménybe történő beszámítását folytatni szeretné a Tömörkény.

Az általános iskoláknak érdemes hát figyelniük a következő tanévi versenykiírásokat is.