Járási Pedagógusnap Nagybajomban

A Kaposvári Tankerületi Központ felkérésére, a Nagybajomi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Kollégium szervezhette meg Nagybajom Város Önkormányzata közreműködésével a 2024. évi Járási Pedagógusnapot a Pálóczi Horváth Ádám Művelődési Házban. Az ünnepségen Horváth-Papp Edina, a Nagybajomi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Kollégium tanára köszönthette a meghívott vendégeket. A Himnusz eléneklése után  Kiss Emese 8.a osztályos tanuló Füle Lajos Pedagógus című versével köszöntötte a megjelent pedagógusokat és vendégeket. Majd Pirka Mátyás, Nagybajom város polgármestere mondott köszöntő beszédét. Ezt követően az iskola énekkara adta elő Zalatnay Sarolta: Fák, virágok, fény című ismert slágerét, Major Zsuzsanna vezetésével.

 

Major Zsuzsanna az énekkarral

Ünnepi beszédében Sinka Szilvia Krisztina, a Kaposvári Tankerületi Központ igazgató asszonya, kitért az idei tanév eredményeire és köszönetet mondott a járás valamennyi pedagógusának. Az ünnepi beszéd után a díjak átadására került sor, ahol Sinka Szilvia Krisztina igazgató asszony, Huszti Gábor, a Somogy Vármegyei Önkormányzat alelnöke, Móring József Attila, országgyűlési képviselő, kormánybiztos és Pirka Mátyás, polgármester úr adhatta át a díjakat az elismerésben részesült pedagógusok számára.

A díjakat átadták balról Pirka Mátyás polgármester úr, Huszti Gábor a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Móring József Attila országgyűlési képviselő és kormánybiztos, valamint
Sinka Szilvia Krisztina a Kaposvári Tankerület igazgatója

Az ünnepségen 34 pedagógus részesült dicsérő oklevélben és díjaztak egy pedagógiai asszisztenst is több éves színvonalas és eredményes munkájáért. A díjak átadását követően az iskola tanulói zenés, verses, táncos műsorukkal köszöntötték a díjazott pedagógusokat. Ezt követően a köszöntött pedagógusok és intézményvezető kollegák az önkormányzati tulajdonú Vendégváró Kft. által biztosított fogadáson vehettek részt.

A műsor közreműködőit felkészítették:

● Major Zsuzsanna
● Ács-Gergelyné Horváth Márta
● Horváth-Papp Edina
● Kustosné Antal Veronika
● Németh-Antal Noémi
● Nagyné Soltra Mónika (a Pálóczi Horváth Ádám AMI művészettanára)


Számodra melyik a legszebb magyar szó? - Illés Enikő és Pfeiffer Laura versmondása

A muzsika hangja: Dó-ré-mi című műsorszám (3.a osztály előadása)

Huszár Réka és Orsós Katalin fuvola előadása