„Ha te tudnád, milyen hatalmas buli volt a minap a Gregorban!” – így kezdődik a Szegedi Gregor József Általános Iskola élménybeszámolója a november közepén megrendezett táncházról. A fergeteges jókedvet a Hatetudnád Tánctanodának köszönhették.

November 17-én a Szegedi Gregor József Általános Iskolában járt a Hatetudnád Tánctanoda. A hangszerbemutatóval egybekötött táncos rendezvény fergeteges buliba torkollott.

Először is különböző iskolai helyszíneken különböző népi hangszerekkel ismerkedett meg több osztály.

A gyerekek megtudhatták, mi is az a gardony, láthattak kecskedudát, megcsodálhattak egy kézzel faragott furulyát, táncra perdülhettek a tangóharmonika hangjára, megismerhették a hegedűt, a brácsát, a nagybőgőt, de a legfontosabb: rájöttek, hogy a hangszereknek lelke van!

A bemutatók közötti szünetek sem maradtak zene nélkül, még a folyosókra, lépcsőházra is kiterjedt a jókedv.

„Az első szünetben a gardony és a hegedű végigjárta a sulit. Szó szerint tetőtől talpig!” - hangzik az eseményről szóló iskolai híradásban.

A diákok még fel sem ocsúdhattak a sok-sok élménytől, máris állt a bál. A tornateremben megrendezett táncház hangulata minden képzeletet felülmúlt.

Kígyóban mentünk ide-oda, guggoltunk, ugrottunk, tapsoltunk. Csettintettünk, csaptuk a lábunkat, ide is fordultuk meg oda is.” – zárul az élménybeszámoló.

Olyan elsöprő vidámság szállt az iskolára, hogy muszáj mindenkinek tudnia: „hatalmas buli volt a minap a Gregorban.”

Érdemes rátekinteni a rendezvényről készült fotógalériára:

https://www.gregor-iskola-szeged.hu/hirek/2022-11-17-hangszerbemutato-tanchaz/