Ha megkérdezik a Béke Utcai Általános Iskola 6.b osztályának tanulóit, mi volt a legemlékezetesebb esemény a tanév első félévében, minden bizonnyal többen a zánkai Erzsébet-karácsonyt említenék meg. A tábor élményeivel feltöltődve sokkal könnyebben kezdődik a január.

A Béke Utcai Általános Iskola 6.b osztályos diákjai decemberben Zánkára kirándultak. Az Erzsébet-tábor keretében megvalósuló programon különleges kulturális és szórakoztató események várták a gyerekeket. A kirándulás, melyről az iskola boldogan számolt be, egyike lett az első félévi legkedvesebb élményeknek.

December 13–15. között a Béke Utcai Általános Iskola 6.b osztályos diákjai Zánkára kirándultak az Erzsébet-tábor keretein belül.

A hosszú utazás fáradalmait gyorsan feledtette a finom ebéd, és kezdetét vette a karácsonyi forgatag, ahol már a verseny hangulata alatt is érezhető volt, hogy izgalmakkal teli napok várnak ránk. 10 csapat mérte össze erejét különféle sportfeladatokban. A kitartó küzdelem meghozta eredményét, és csapatunk a 2. helyen végzett. Értékes ajándékokkal jutalmazták helytállásunkat. Mire vége lett a versenynek, már besötétedett, és ahogy kiléptünk a csarnokból, megcsodálhattuk a karácsonyi fényekkel kivilágított tábort.

Ezt követően elfoglaltuk a szálláshelyünket. Másnap tovább folytatódtak az izgalmasabbnál izgalmasabb programok.

Délelőtt a gyerekek által már nagyon várt lézerharcon vettünk részt, ezt követően pedig együtt korcsolyáztunk. A finom ebéd után együtt lesétáltunk a téli Balatonhoz, ahol nagyot játszottunk, majd pihenésképpen közösen teáztunk a főtéren. Délután a Fővárosi Nagycirkusz által rendezett cirkuszi előadást tekinthettük meg a tábor színháztermében, melyen magyar artistacsillagok mellett külföldi fellépők és táncművészek kápráztatták el a gyermekeket, felnőtteket egyaránt.

Pénteken reggeli után elbúcsúztunk a tábortól, és Szeged felé vettük az irányt. Hazafelé nem győztük egymással megbeszélni a rengeteg csodás élményt és kalandot, melyet ez alatt a három nap alatt élhettünk át, és amiért nagyon hálásak vagyunk. Fáradtan, de annál több élménnyel gazdagodva értünk haza. A táborban nagyon jól éreztük magunkat, a program kellőképpen hozzásegített minket, hogy ráhangolódjunk az előttünk álló ünnepre.”

A decemberi zánkai élmények megalapozták a karácsonyi ünnepek hangulatát, velük feltöltődve sokkal könnyebben kezdődik a január.