Felújítás és eszközbeszerzés a Kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumban

Kedvezményezett neve

Kiskőrösi Tankerületi Központ

Projekt azonosító száma

EFOP-4.1.3-17-2017-00117

Projekt címe

Felújítás és eszközbeszerzés a Kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumban 2017

A szerződött támogatás mértéke (%)

100%

A projekt tartalmának bemutatása

 

A beadott pályázat pozitív elbírálásban részesült, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a támogatási szerződések megküldésre és aláírásra kerültek, a pályázatban elnyert támogatás összege: 114.407.664,- Ft

A jelen projektben foglalt fejlesztés alapvetően egy infrastrukturális fejlesztés, amely magában foglalja egy meglévő intézménykorszerűsítést, az intézmény működéséhez szükséges eszközök beszerzését, illetve egyéb járulékos beruházási elemeket. A projektben meghatározott célok elérése érdekében az alábbiak szerint kerülnek megvalósításra a felhívásban szereplő szakmai tevékenységek;

Tornacsarnok 22 éves használata során a parketta felülete megkopott, a felülvilágító beázásának következtében néhány helyen korhadás tapasztalható. A projekt keretében megvalósul a korhadt parkettalécek cseréje, az egész parketta felület csiszolása, lakkozása. Tornacsarnok lelátóin lévő fa ülőburkolat állapota megromlott, a fafelületek                                                                        repedezettek, a betonszerkezetekre történt rögzítésük elvállt, az ülőpadok használata balesetveszélyes. A lelátó teljes körű felújítása is szerepel a pályázatban.

A tornacsarnok északi bejáratánál lévő férfi és női öltözőkben lévő zuhanyozók és WC blokkok leromlott állapotúak, a burkolatok és a szekrények cseréje szükséges. A vizesblokkok teljes körűen felújításra kerülnek (gépészeti, építészeti és festési munkálatok).

A sportudvarban kétsávos gumifutópálya kerül kialakításra.

A projekt keretében az iskolai könyvtár és tanulószoba felújításra kerül (padlójavítás, festés).

Az új épületben 4 tanterem teljes padlóburkolata felújításra kerül

Az iskolaépület összes meleg vízhálózati vezetékrendszere nagymértékben lerakódott, a vezeték keresztmetszete beszűkült, rendeltetésszerű használatra nem alkalmas. A projektben megtörténik az összes meleg vízvezeték szigetelés és cseréje, új elosztók kerülnek telepítésre.

A projekt keretében kialakításra kerül egy kültéri kerékpártároló

Az Iskola infokommunikációs hálózata, a térfigyelő rendszere és a biztonsági beléptető rendszere elavult. Sok esetben nem kompatibilis a használt eszközökkel, felújításuk a biztonságos intézményüzemelés szempontjából elengedhetetlen.

A projekt megkezdésének dátuma

2017. október 1.

A projekt tervezett befejezési dátuma

2018. augusztus 31.