Az EFOP-4.1.3-17-2017-00092 projekt keretein belül megvalósult fejlesztések 2018. november 10-én kerültek átadásra ünnepélyes keretek között a Rátkai Német Nemzetiségi Általános Iskolában.

Az EFOP-4.1.3-17-2017-00092 azonosítószámú projekt keretein belül megvalósult fejlesztések 2018. november 10-én kerültek átadásra ünnepélyes keretek között a Rátkai Német Nemzetiségi Általános Iskolában.

Az ünnepségen a település beruházásait Tirk Sándorné, Rátka polgármestere ismertette, majd dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője mondott köszönetet a község vezetésének és a projektben résztvevőknek.

Szabó Árpád, a Szerencsi Tankerületi Központ igazgatója beszédében elmondta, hogy a tankerület minden lehetőséget megragad azért, hogy fejlesszék az oktatás színvonalát a térségben. A helyi általános iskolát több mint 80 millió forintból újították fel: megtörtént a nyílászárók cseréje, a homlokzat szigetelése, a folyosók festése, új interaktív táblák kerültek beszerzésre, valamint az iskola részére egy rekortán pályát is kialakítottak, amelyen focizni, kézilabdázni is lehet.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke adta át az iskola rekortán sportpályát. Az elnök hangsúlyozta azt, hogy egykori kollégájáról nevezték el a pályát, akinek szívügye volt a sport. Ezután a környező települések polgármesterei és a pedagógusok csaptak össze barátságos labdarúgó mérkőzésen.