A Horváth Mihály Gimnázium infrastruktúrájának fejlesztése

PROJEKT ÖSSZEFOGLALÓ

A HORVÁTH MIHÁLY GIMNÁZIUM INFRASTRUKTÚRÁJÁNAK FEJLESZTÉSE

A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ támogatási kérelmet nyújtott be az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése című EFOP-4.1.3-17 kódszámú pályázati felhívásra, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásra érdemesnek ítélt. A beruházás során a szentesi Horváth Mihály Gimnázium infrastrukturális feltételeinek részbeni megújítása valósul meg.

A támogatás összege: 149.999.193,- Ft
Kedvezményezett: Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ
Projekt címe: A Horváth Mihály Gimnázium infrastruktúrájának fejlesztése
Projekt azonosító száma: EFOP-4.1.3-17-2017-00038
Projekt összköltsége: 149.999.193,- Ft
Támogatás intenzitása: 100 %
Projekt megvalósítás ideje: 2017. október 01. - 2019. szeptember 29.

Projekt célja:

A projekt célja a szentesi Horváth Mihály Gimnázium infrastrukturális feltételeinek részbeni megújítása.

A fejlesztés műszaki tartalma:

-Tetőfedés cseréje

A jelenlegi cserépfedés teljes egészében bontásra kerül, és a fedéssel együtt a lécezést el kell távolítani. Ugyanígy a fémlemez tetőfedéseket le kell bontani az alátét deszkázatokkal együtt. Ahol szükséges, a faszerkezetet javítása, illetve cseréje fog megtörténni. A deszka főpárkányt célszerűen a héjazat bontása után kell javítani, még az újracserepezés előtt.
Az új cserépfedés hódfarú kerámia cseréppel készül. A fedés alá tetőfólia és ellenléc kerül. Az állókorcos fémlemez felületek helyett előkorcolt Lindab állókorcos fedése valósul meg teljes rendszerként. Ennek megfelelően az egyéb fémlemez szerkezetek is Lindab termékek.
A tetőfelület ereszvonala felett hófogó kialakítása kötelező, valamint biztosítani kell a fedés és a padlástér megfelelő szellőzését és a tetőfelületre történő kijutást is. A könyvtár esetében az utólagos kiegészítő hőszigetelést a szarufák közé kell elhelyezni. A könyvtár álmennyezetének helyreállítását utólagosan beépített fa vázszerkezetű ráccsal oldjuk meg.

- Kerékpártároló felújítása

A meglévő sérült alumínium fémlemezfedés helyett festett acél trapéz-lemezfedés készítése, a fémváz-szerkezeti elemek korróziómentesítése és felületkezelése történik meg.

- Sportpálya burkolatának felújítása

A meglévő aszfaltburkolat repedéseinek kitöltését követően a teljes pálya körül beton szegély kialakítása szükséges, mely szegély magába foglalja a felszíni vízelvezető csatornát is. Ezt követően a rekortán burkolat technológiai követelményei szerinti rétegrend készül az aszfaltburkolaton. A kész burkolat kézilabda pályaként kerül kialakításra.
Az utcai kerítés melletti meglévő labdafogó hálószerkezet acél oszlopai felhasználhatók korrózió mentesítés és -védelem után, azonban a hálószerkezet teljes cseréje szükséges. A pálya világítására új lámpatartó oszlopok telepítése történik meg.

- Födém felújítása

A biológia terem födémének helyreállítása a födémmező teljes szerkezeti rétegrendjének visszabontásával kezdődik, helyette új szerkezeti rétegrend készítését kell megtenni a szükséges járulékos munkák elvégzésével együtt.

A Kedvezményezett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a beruházás során az oktatás zavartalan működése biztosított legyen.

A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban valósul meg.

EFOP-4.1.3-17-2017-00038 pályázat szerződései:

Képgaléria:

  
    
    
    
      
       
       
           
     

További információ kérhető:

Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ
Gyöngyi Alexandra
projektmenedzser
tel: +36 63 795 204
e-mail: wUBaTUDyMwRegu25NYWxleGFuZHJhLmd5b25neWlAa2suZ292Lmh1