A KODOLÁNYI JÁNOS NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE PÉCSVÁRADON.

Sajtóközlemény

HAMAROSAN MEGKEZDŐDIK A KODOLÁNYI JÁNOS NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE PÉCSVÁRADON.

A Pécsi Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-4.1.2-17-2017-00021 azonosítószámú, „A pécsváradi Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében” címmel benyújtott  pályázatával támogatást nyert. A támogatás összege  466 939 145 Ft.
A projekt megvalósítási helyszín: 7720 Pécsvárad, Kossuth Lajos u. 39-41.
A tervezett fejlesztés során az intézmény biztosítani kívánja a művészetoktatáshoz kapcsolódó nagyobb létszámú próbák, bemutatók, koncertek megtartásának feltételeit. Emellett ki kell alakítani azokat a hiányzó csoporttermeket, melyek a napi általános oktatási feladatok elvégzéséhez nélkülözhetetlenek. A fejlesztés az épület bővítésével valósítható meg.
A fejlesztés során egyenként legalább 20 fő befogadására alkalmas tanterem (6db), egy sporttevékenységre és egyéb iskolai rendezvény megtartására alkalmas terem kerül megvalósításra a szükséges öltözőkkel és szertárral. A tornateremhez tartozó öltözők berendezésének megújítását, valamint sporteszközök  beszerzését tervezzük a projekt keretein belül.
 A fejlesztés részeként jelentős mértékben átalakul az iskola udvara. Ennek keretében át kell helyezni a parkolót, rendezett szüneti udvart és zöldfelületeket kell kialakítani. Célunk, hogy rendelkezésre álljanak azok a fejlett IKT eszközök, mint például digitális tantermi csomag, mely lehetővé teszi az internet és egyéb digitális tanagyagok felhasználását, beépítését a tanórába. Az osztálytermekbe tanulói és tanári asztalokat és székeket, filctollas táblát, interaktív tantermi csomagot (interaktív tábla, projektor, laptop), faliújságnak alkalmas kitűző táblát, szekrényt és polcot, lejátszót, a technikai eszközök elhelyezésére alkalmas multimédiás asztalt terveztünk.

A projekt megvalósítási időszak: 2017.szeptember 1. - 2021. november 29.
A projekt azonosítószáma: EFOP-4.1.2-17-2017-00021
A szerződött támogatás összege: 466 939 145 Ft
A támogatás mértéke: 100%