A Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola
infrastruktúra fejlesztése

Kedvezményezett neve

Kiskőrösi Tankerületi Központ

Projekt azonosító száma

EFOP-4.1.2-17-2017-00019

Projekt címe

A Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése

A szerződött támogatás mértéke (%)

100%

A szerződött támogatás összege (Ft)

473.914.567,- Ft

A projekt tartalmának bemutatása

A Kiskőrösi Tankerületi Központ az EFOP- 4.1.2-17.-2017-00019 pályázati program keretében 474 millió Ft-os fejlesztést valósított meg a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskolában.

A projekt keretében megtörtént az iskola nyílászáróinak cseréje, a fűtés teljes korszerűsítése – kazánok és radiátorok cseréjével – valamint egy 600 m2-es új épületszárny építése.

Az új szárnyban kialakításra került 2 új tanterem, egy természettudományi szaktanterem, a képzőművészeti és zenei oktatást segítő multifunkciós tanterem, a néptánc tanítás céljára egy új terem, a néptáncosok számára nemenként elkülönített öltöző, WC, tusoló, valamint itt kapott helyet az új melegítő konyha és egy tágas ebédlő.

A bővített szárny helyiségeibe új berendezések kerültek, a nevelés-oktatás feltételrendszerének javításához korszerű eszközök, felszerelések kerültek beszerzésre. A régi helyett kialakításra került egy korszerű, modern gépekkel, eszközökkel felszerelt tankonyha, ahol a háztartástan alapjait a gyakorlatban is el tudják sajátítani a gyerekek. Megújult az iskola udvara is. Új játszó-és fitness eszközöket kaptak a diákok, melyet nem csak szabadidőben, óraközi szünetekben, hanem a mindennapi testnevelés során is tudnak használni. A megépítésre került egy kerékpártároló a tanulók kerékpárjainak biztonságos elhelyezését szolgálja.

A beruházással a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola tanulói és pedagógusai egy megszépült iskolaépületben, a kor követelményeinek megfelelő, minden igényt kielégítő, jól felszerelt intézményben végezhetik mindennapi munkájukat a tanulást, tanítást.

A projekt megkezdésének dátuma

2017. október 1.

A projekt tényleges befejezési dátuma

2021. március 31.