A pályaorientáció fejlesztése a Hatvani Tankerületi Központban

Sajtóközlemény a projekt zárásáról

2020. 11. 30.

Hatvani Tankerületi Központ

A PÁLYAORIENTÁCIÓ FEJLESZTÉSE A HATVANI TANKERÜLETI KÖZPONTBAN

A Hatvani Tankerületi Központ 70 millió forint támogatást nyert „A pályaorientáció fejlesztése a Hatvani Tankerületi Központban” című pályázatával. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Szociális Alap támogatásával valósult meg. A projektben a Hatvani Tankerület négy intézménye, a Hatvani Bajza József Gimnázium és Szakgimnázium, a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola, a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium és az Abasári Aba Sámuel Általános Iskola vett részt. A pályázat megvalósításának kezdete 2018. 02. 01., tényleges befejezése 2020. 11. 30.

A pályázat fő célja a pályaorientációs és tanácsadási tevékenységek megerősítése érdekében a matematikai, természettudományos, informatikai és műszaki pályák választásának népszerűsítése volt, és az ahhoz kapcsolódó kompetenciák fejlesztése a köznevelési intézményekben.

A pályaorientációs és tanácsadási tevékenységek megerősítése megkönnyítette a tanulók pályaválasztását, az oktatási rendszeren belüli, illetve az oktatásból a munka világába való átmeneteket. Ezáltal csökkent az iskolát, vagy az iskola végzettség megszerzése után a szakmát elhagyók száma. Az említett tevékenységek megerősítése hozzásegítette a fiatalokat ahhoz, hogy elképzelésüknek, személyes érdeklődési körüknek és tehetségüknek megfelelően válasszanak szakmát.

Az európai uniós támogatás segítségével a végzős tanulók megyei és országos szintű pályaválasztási eseményeket látogattak meg. Játékos formában szakkörökön, foglalkozásokon vetélkedőkön, szervezett gyárlátogatásokon vettek részt. A digitális térben olyan virtuális világba jutottak el, melyben szabadon barangolva ismerkedhettek meg különböző oktatási tartalmakkal, többek között földrajzi, biológiai, matematikai, informatikai témakörökben. Humanoid robotok segítségével robotika szakkörön ismerkedhetnek a programozás alapjaival. Az iskolán kívüli érdekes rendezvények sora valósult meg a programban.

A végzős tanulók szülei számára elérhető váltak olyan rendezvények, ahol a pályaválasztás pályaorientáció szülői szemszögből került megvilágításba. A pályázatban résztvevő iskolákban tanító pedagógusok pályaorientációs felkészültségét szolgáló, belső témahetek, témanapok, tréningek, képzéssorozatok megvalósítását tűzte ki célul a projekt.

Projekt azonosító száma: EFOP-3.2.5-17-2017-00030

Támogatás összege: 70 000 000 Ft

Támogatás mértéke:100 %

 

A projektről bővebb információt a www.kk.gov.hu. oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Horváth Márta

Tankerületi igazgató

Telefonszám: +36 (37) 795-214

E-mail cím: xRvWXdUIhRTHGHlrsg42NZmaGF0dmFuQGtrLmdvdi5odQ==


Sajtóközlemény a projekt indításáról

2018. 03. 08.

Hatvani Tankerületi Központ

A PÁLYAORIENTÁCIÓ FEJLESZTÉSE A HATVANI TANKERÜLETI KÖZPONTBAN

A Hatvani Tankerületi Központ 70 millió forint támogatást nyert „A pályaorientáció fejlesztése a Hatvani Tankerületi Központban” című pályázatával. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Szociális Alap támogatásával valósul meg. A projektben a Hatvani Tankerület négy intézménye, a Hatvani Bajza József Gimnázium és Szakgimnázium, a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola, a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium és az Abasári Aba Sámuel Általános Iskola vesz részt. A pályázat megvalósításának kezdete 2018. 02. 01., tervezett befejezése 2020. 05. 31.

A pályázat fő célja a pályaorientációs és tanácsadási tevékenységek megerősítése érdekében a matematikai, természettudományos, informatikai és műszaki pályák választásának népszerűsítése, és az ahhoz kapcsolódó kompetenciák fejlesztése a köznevelési intézményekben.

A pályaorientációs és tanácsadási tevékenységek megerősítése megkönnyíti a tanulók pályaválasztását, az oktatási rendszeren belüli, illetve az oktatásból a munka világába való átmeneteket. Ezáltal csökken az iskolát, vagy az iskola végzettség megszerzése után a szakmát elhagyók száma. Az említett tevékenységek megerősítése hozzásegíti a fiatalokat ahhoz, hogy elképzelésüknek, személyes érdeklődési körüknek és tehetségüknek megfelelően válasszanak szakmát.

Az európai uniós támogatás segítségével a végzős tanulók megyei és országos szintű pályaválasztási eseményeket látogatnak meg. Játékos formában szakkörökön, foglalkozásokon vetélkedőkön, szervezett gyárlátogatásokon vesznek részt. A digitális térben olyan virtuális világba jutnak el, melyben szabadon barangolva ismerkedhetnek meg különböző oktatási tartalmakkal, többek között földrajzi, biológiai, matematikai, informatikai témakörökben. Humanoid robotok segítségével robotika szakkörön ismerkedhetnek a programozás alapjaival. Az iskolán kívüli érdekes rendezvények sora valósul meg a programban.

A végzős tanulók szülei számára elérhető válnak olyan rendezvények, ahol a pályaválasztás pályaorientáció szülői szemszögből kerül megvilágításba. A pályázatban résztvevő iskolákban tanító pedagógusok pályaorientációs felkészültségét szolgáló, belső témahetek, témanapok, tréningek, képzéssorozatok megvalósítását tűzte ki célul a projekt.

Projekt azonosító száma: EFOP-3.2.5-17-2017-00030

Támogatás összege: 70 000 000 Ft

Támogatás mértéke:100 %

 

A projektről bővebb információt a www.kk.gov.hu. oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Horváth Márta

Tankerületi igazgató

Telefonszám: +36 (37) 795-214

E-mail cím: cCicfE4lQNRaGF0dmFuQGtrLmdvdi5odQ==