A Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola –Alapfokú Művészeti Iskola második alkalommal szervezte meg a „Dobszerda” Dunántúli Regionális Ütőhangszeres Találkozót. A járványügyi helyzet indokolttá tette, hogy a programot ne személyes jelenléttel, hanem videófelvételek beküldésével valósítsák meg.

A Dél-Dunántúli Régió alapfokú művészeti iskoláiból 28 produkció érkezett. 14 művészeti iskola 9 felkészítő tanára és 6 korrepetitora dolgozott azon, hogy a közel 90 résztvevő sikeresen álljon helyt a szakmai programon.

Három kategóriában, egyéni, duó és kamarazene formációkban mutatkozhattak be a tehetséges tanulók. A felvételeken az ütőhangszerek családjának sok tagját vonultatták fel a résztvevők.

A szakmai értékelést Balogh Jenő és Góth Tamás vállalták. Mindketten zenepedagógusok és aktív zenekari művészek.  Értékelésük alapján az alábbi eredmények születtek:

Egyéni kategóriában 4 arany minősítés 6 ezüst minősítés, 3 bronz minősítés, 1 különdíj.

Duó kategóriában 1 arany minősítés, 3 ezüst minősítés, 2 bronz minősítés.

Kamara kategóriában: 5 arany minősítés, 2 ezüst minősítés, 2 bronzminősítés, 1 különdíj. A felkészítő pedagógusok közül 3 fő részesült különdíjban: Maurer Ágnes, Pápai László, Stangl-Bokor Viktória.

A szakmai vélemények alapján a tanulók jól felkészültek voltak, mindenképpen dicséretre méltó a felkészülés folyamata, a sok gyakorlás, mellyel gazdagabbá váltak a tanulók.

A Kaposvári Tankerületi Központ segítő támogatásával a résztvevők az oklevelek mellé, érmeket és egy pár Dobszerda logóval ellátott dobverőt kaptak ajándékba.

A Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ is hozzájárult a programhoz, hiszen az Oktatási Hivatal Bázisintézményeként szakmai napok, versenyek lebonyolítását vállalja rendszeresen.

Hálásak vagyunk a találkozó résztvevőinek, a felkészítő tanároknak, a szervezőknek, hogy ismét egy különleges szakmai nap létrehozásával gyarapították a Dél-Dunántúli Régió kulturális életét. 

Mándli Csongor – ezüst minősítés

Kaposvári Duó: Szabó Attila, Nagy Mátyás – arany minősítés

Kvartett: balról Doma Dominik, Mándli Csongor, Szászy Attila Mátyás, Kovács Barna –ezüst minősítés

Kiss Kolos Etele – arany minősítés és különdíj

A zsűri: balról Balogh Jenő, Góth Tamás