Biharváriné Prolok Ágota, a Szegedi Gregor József Általános Iskola tanítója kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetségsegítő munkája elismerésként 2020. augusztus 24-én vehette át Budapesten a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjat.

A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj 2013 tavasza óta ad lehetőséget a tehetséggondozás terén kiemelkedő munkát végző pedagógusok, tehetségfejlesztő és -segítő szakemberek erkölcsi és anyagi elismerésére.

A Nemzeti Tehetség Program keretében kiírt pályázaton több kategóriában díjazták a magyarországi és határon túli magyar vagy magyarországi nemzetiségi köznevelési intézményben dolgozó pedagógusok, gyógypedagógusok, szakoktatók, felsőoktatásban dolgozó oktatók, civil szervezetek tehetséggondozóit.

Tehetséggondozó, -fejlesztő és -segítő kategóriákban idén összesen ötven szakember kapott elismerést, köztük a Szegedi Gregor József Általános Iskola kiváló tanítója, Biharváriné Prolok Ágota.

A díjakat Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára adta át 2020. augusztus 24-én Budapesten.

A Szegedi Gregor József Általános Iskolában elmondhatják, hogy az elmúlt tanévek tehetséggondozó törekvéseinek beérett a gyümölcse.

Az intézményben Biharváriné Prolok Ágota országos elismerésével mondtak végleges búcsút a 2019/2020. tanévnek, és új lendülettel érkeztek a 2020/2021. tanév küszöbéhez.