A Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola e tanévben ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. Nehéz dolga van annak, aki az intézmény jubileumi programjai közül a legjobbakat szeretné kiválogatni. Így csak két esemény az eddigi 150-es legjobbakból.

A fennállásának 150. évfordulóját ünneplő Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola mögött hosszú út áll, melyet számos történelmi, kulturális, oktatási esemény tarkít. Nem véletlen hát, hogy a sokat látott és megélt matuzsálemi intézmény e tanévi programjait különlegessé és emlékezetessé szeretné tenni.

 

 

Nehéz dologra vállalkozik az, aki a jubileumi események közül a legjobbakat szeretné kiválogatni. Így csak kettő az első félévi 150-es legjobbakból.

Az angol kéttannyelvű oktatást folytató iskola nem csak a múltnak állított emléket, de jövője felé is kitekintett, amikor hagyományteremtő céllal útjára indította az Országos Spelling Bee Versenyt. A vetélkedés lényege a különböző nehézségű angol szavak helyes elbetűzése, amely azért sem egyszerű, mert azokat másképp írják, mint ahogyan kiejtik.

A november 28-án megrendezett eseményre az ország számos iskolájából jelentkeztek diákok. Érkeztek versenyzők Budapestről, Dorogról, Kiskunhalastól és Szarvasról is. A küzdelem nagyon szoros eredményt hozott, végül a budapesti Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola nyerte meg a vetélkedőt.

Két nappal a verseny után, november 30-án nagyszabású gálaműsor állított emléket az eltelt 150 évnek.

Az ünnepségen fellépett a Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola énekkara, tánccsoportjai, a vendégek láthattak angol és magyar nyelvű színdarabokat, és sportbemutató is színesítette a rendezvényt.

A jeles alkalomból az intézmény miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Pálfi Erikától, a Belügyminisztérium Köznevelési Tartalomfejlesztési Főosztályának főosztályvezetőjétől.

 

 

A 150-es események folytatódnak, a tanév második félévében további érdekes programokra lehet számítani.