Együd Árpád néprajzkutató, koreográfus emlékére 37. alkalommal került megrendezésre a Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztivál.

A néptáncos körökben „Együd Verseny” néven emlegetett egész napos megmérettetést 2024. május 12-én rendezték meg a kaposvári Agórában. A verseny a néptánc, népzene, a néphagyományok iránt érdeklődő, tehetséges diákok számára biztosít lehetőséget a magyar, illetve a Kárpát-medence néphagyományainak mélyebb megismerésére. Idén 17 koreográfiából álló erős mezőnyben, az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai 2 ezüst, 5 arany és 1 kiemelt arany minősítést szereztek.

A Bukfenc (Alapfok 6.) csoport a Krasznaiak (Szilágyság) című koreográfiáért ezüst minősítést kapott. Felkészítő tanáraik: Wilmekné Almássy Anna Teodóra és Turi Endre.
Bukfenc csoport (Alapfok 6.)

A Kongatók (Alapfok 5.) csoport a Kettő az a három (Bukovina) című koreográfiával ezüst minősítést szerzett. Felkészítő tanáraik: Kecskés Miklósné és Tóth Tibor János.
Kongatók csoport (Alapfok 5.)


A Sergő (Előképző 1-2.) összevont csoport az Ipi-apacs (Berzence) című koreográfiáért arany minősítést érdemelt. Felkészítő tanáraik: Pataky Annamária és Tóth Tibor János.

 Sergő csoport (Előképző 1-2.)

Az Iszkiri (Alapfok 2.) és az Eszterág (Továbbképző 7.) csoportok a Mezőföldi táncok című koreográfiáért arany minősítést kapott. Felkészítő tanáraik: Wilmekné Almássy Anna Teodóra és Tóth Tibor János.
Iszkiri csoport (Alapfok 2.) és Eszterág csoport (Továbbképző 7.)

Az EszBuKong (Tehetség 2.) tehetséggondozó csoport a Somogyi pillanatok című és az Ekecselők (Szatmár) című koreográfiákért egy-egy arany minősítést nyert. Felkészítő tanáraik: Kecskés Miklósné és Turi Endre.

EszBuKong csoport (Tehetség 2.)


A Palacsinta (Továbbképző 8. és 10.) csoport a Szerelemszegiek (Szék) című koreográfiáért arany minősítést kapott. Felkészítő tanáraik: Kecskés Miklósné és Turi Endre.

Csalafinta csoport (Továbbképző 8.) és Palánta csoport (Továbbképző 10.)

A Hecsedli (Alapfok 4.) csoport a Lánykéregetők (Bukovina) című koreográfiáért kiemelt arany minősítést érdemelt. Felkészítő tanáraik: Kecskés Miklósné és Turi Endre.
Hecsedli csoport (Alapfok 4.)

 A napot a Somogy zenekar kísérte.