Sajtóközlemény a XIX. kerületi intézményhálózatában történt nyári eseményekről

Publikálva: 2019. szeptember 26.

Sajtóközlemény a Külső-Pesti Tankerületi Központ Budapest XIX. kerületi intézményhálózatában történt nyári eseményekről.

Sajtóközlemény a Külső-Pesti Tankerületi Központ Budapest XIX. kerületi intézményhálózatában történt  nyári eseményekről.

 

A 2019-2020 tanév a Külső-Pesti Tankerületi Központ Budapest XIX. kerületi intézményhálózatában történt felújítások, feladatbővítések a kerület polgárainak és tanulóinak életében változásokat hoztak. A megnövekedett szülő igényeket figyelembe véve óvodát indítottunk a fogyatékossággal élő kisgyermekek részére a Kispesti Móra Ferenc Általános Iskola és EGYMI intézményben. Az újonnan létrehozott csoportszobát új bútorokkal, az óvodás korú gyermekek igényének megfelelő szakmai anyagokkal és fejlesztő játékokkal szereltük fel.  Az óvodában jelenleg már csak egy szabad férőhely van.

A Kispesti Eötvös József Általános Iskolában a tantermek, folyosók, kiszolgáló helyiségek teljes világítás korszerűsítése ledes lámpákra lett cserélve az idei nyár folyamán. Ezúton szeretnék köszönetet mondani Dódity Gabriella önkormányzati képviselőnek az ebben nyújtott segítségéért.

Folyamatban van a Vass Lajos Általános Iskola világítás felújítása is, melyet reményeink szerint az ősszel be is tudunk fejezni.

A kerület iskoláiban az elsős és ötödikes tanulók tantermeit kifestettük, így a tanulók tiszta, rendezett termekben kezdhették meg az idei tanévet.

Sok iskolában iskolabútorokat (tanulópadokat, székeket ) cseréltünk,  a Kispesti Kós Károly Általános Iskola pedig 7 db.  nyolcajtós, a Kispesti Bolyai János Általános Iskola 5 db. hatajtós öltözőszekrényt kapott.

A Kormány által biztosított Kodály program keretében a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola 12.763.000,-Ft. értékű hangszerállományt kapott, melyet az iskola igényeinek megfelelő hangszerekre költhetett. A Kispesti Móra Ferenc Általános Iskola és EGYMI, a Kispesti Pannónia Általános Iskola, Kisfaludy Károly Középiskolai kollégium 420.000,-Ft. valamint a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola 840.000,- Ft. értékben elektromos zongorát kapott.

Menü

Navigáció