Versenyt nevezett el egykori pedagógusáról a Zrínyi

Publikálva: 2024. május 31.

Hosszú évek óta a Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola szervezi meg azt a városi komplex humán csapatversenyt, amely a közelmúltban felvette a felejthetetlen emlékű Buzsáki Ágnes tanárnő nevét. Az intézmény így állított örök emléket elhunyt pedagógusának, aki egykoron a nagy érdeklődésre számot tartó megmérettetés egyik megálmodója volt.

A Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola ebben az évben is megrendezte azt a komplex humán csapatversenyt, amely a közelmúltban vette fel az intézmény egykori, felejthetetlen emlékű pedagógusa, Buzsáki Ágnes nevét.

A Szegedi Tankerületi Központ által is támogatott emlékverseny egy egész tanéven átívelő programsorozat, melynek művészet- és zenetörténeti, valamint irodalmi kérdéseket tartalmazó első három fordulóját levelező formában bonyolítják le. A személyes részvétellel zajló döntőben pedig történelmi témákban kell helytállniuk a versenyzőknek.

A feladat mindig egy évfordulós, kiemelkedő történelmi személyiség életpályájának vagy egy meghatározó történelmi időszaknak a feldolgozása ötletes, kreatív feladványok segítségével.

Az idén Gróf Zrínyi Miklós (1620-1664) költő, politikus és hadvezér életével, haditetteivel,  műveivel kapcsolatban mérhették össze tudásukat a csapatok.

A megmérettetésnek a Móra Ferenc Múzeum díszterme biztosított méltó helyszínt 2024. május 21-én.

Az izgalmas versenyen harmadik helyezést a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Tarján nevű csapata ért el. Felkészítő: Lakatos Zsuzsanna.

A képzeletbeli dobogó második fokára az Új Zrínyiászok állhattak fel a Szegedi Fekete István Általános Iskolából. Felkészítő: Kovács Kinga.

A verseny több mint két évtizedes történetében most fordult elő első alkalommal, hogy a legjobbnak négy, hatodik évfolyamos zrínyis tanuló bizonyult, méltó emléket állítva ezzel a megmérettetés névadójának. Ők a Magyar Válogatottak nevet választották. Felkészítőjük: Bába Márta.

„Reméljük, hogy továbbra is ekkora lelkesedéssel vesznek részt az iskolák ezen a nagy múltú kihíváson.” – mondta Balogh Kinga, az iskola igazgatója.

 

Menü

Navigáció