Üzleti és vezetői ismeretek a célkeresztben

Publikálva: 2024. május 23.

A Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium komolyan veszi a jövőt. Az intézményben - a diákok kezdeményezésére - üzleti és vezetői ismeretek elsajátítását célzó előadássorozat indult útjára.

A Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium 11.B osztályos diákjai, Darvasi Csongor Richárd, Kertai Márton és Nagy Kristóf kezdeményezésére üzleti és vezetői ismeretek elsajátítását célzó programsorozat indult útjára májusban.

„A kezdeményezést iskolánk vezetése kiemelten is támogatja, hiszen ezek az ismeretek szinte teljesen hiányoznak a középiskolás tananyagból, ugyanakkor nagyon fontosnak érezzük, hogy diákjaink már ebben a korban ismerkedhessenek a vállalkozások világával.” – olvasható az iskola honlapján.

A tudásuk fejlesztéséért aktívan tenni kész tanulók létrehozták a honlapot, megteremtették a grafikus arculatot, és meghívták az első előadókat is. 

Május-június hónapra összesen öt előadást terveztek. Az első programra május 2-án került sor az iskola Termosz Laboratóriumában.

„Különös megtiszteltetés, hogy a bevezető alkalmon iskolánk egykori sikeres diákja, Dr. Vida-Sós Tünde, a Szegedi Törvényszék elnöke tartott előadást az üzleti életbe való belépés jogi buktatóiról. Előadása során kiemelten hangsúlyozta, hogy a jogkövető magatartás minden, hosszú távon sikeres vállalkozás egyik legfontosabb alapkövetelménye. A jogi ismertető kitért a lehetséges vállalkozási formák nyújtotta előnyökre, és arra is, hogy a jogi keretek hogyan tölthetők meg egy-egy üzleti ötlet megvalósítására jellemző speciális tartalommal. Az előadást kötetlen beszélgetés követte.” – számolt be az első eseményről az intézmény.

A további előadásokon szó lesz a hatásos márkaépítés és reklámozás alapszabályairól, az ötlet és az üzleti lehetőség különbségéről, a network marketingről, és válaszokat keresnek arra is, mi kell ahhoz, hogy vállalkozó legyen valakiből.

„Olyan jövőt képzelünk el, amelyben minden üzleti és pénzügyek iránt érdeklődő középiskolás diák rendelkezik azokkal az erőforrásokkal és támogatással, amelyekre szüksége van a vállalkozói készség felfedezéséhez, a kritikus készségek fejlesztéséhez és a dinamikus globális gazdasághoz való hozzájáruláshoz. Az innováció, a tudásmegosztás és az együttműködés kultúrájának előmozdításával arra törekszünk, hogy felhatalmazza a következő generációs üzleti vezetőket, akik a fenntartható növekedést és a pozitív változásokat világszerte előmozdítják.” – olvasható a diákok honlapján, melynek elérhetősége: https://www.thebuso.com/about.

Érdemes rájuk odafigyelni!

 

Menü

Navigáció