Ünnepi gálahangverseny adott teret a tehetségeknek Gyulán

Publikálva: 2024. április 2.

Negyedik alkalommal rendezte meg ünnepi gálahangversenyét a Gyulai Tankerületi Központ és a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a napokban a fürdővárosi iskolában. Az ünnepi gálahangversenyen hét intézmény 78 diákja és 26 felkészítő pedagógusa lépett fel.

Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, a fenntartásukban működő művészeti, azon belül zenei képzést folytató iskolák képviseltették magukat a rendezvényen. Az ünnepi gálahangversenyen népzenei és komolyzenei produkciók egyaránt felcsendültek, az érdeklődők a teljesség igénye nélkül kórust, klasszikus hangszerekkel előadott modern dallamokat, citerázó fiatalok produkcióját egyaránt meghallgathatták.


Az ünnepi gálahangverseny színes programot hozott. Fotó: Dr. Görgényi Ernő Facebook-oldala

 

Ünnepi gálahangverseny: a zenei nevelés segíti az érzelmi intelligenciát

 

Teleki-Szávai Krisztina kiemelte, a zenei nevelés hozzájárul a személyiség harmonikus fejlődéséhez, az érzelmi intelligencia erősítéséhez, a kitartó munka kialakításához, valamint az esztétikai és művészeti tudatossághoz. Az első gálahangversenyt 2019-ben rendezték, és az eltelt öt évben a Kodály program keretében közel 90 millió forint érkezett az érintett zeneiskolákhoz, amiből hangszereket vásároltak, illetve újítottak fel.

 

A gyulai programon Teleki-Szávai Krisztina mellett beszédet mondott dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere. Videón keresztül köszöntötte a megjelenteket dr. Lebanov József, a Belügyminisztérium főosztályvezetője, az esemény fővédnöke.

 

A hangversenyen felléptek a gyomaendrődi Kállai Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, a vésztői Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a békési Szokolay Sándor Alapfokú Művészeti Iskola, a szeghalmi Tildy Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a dévaványai Ványai Ambrus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti iskola diákjai és tanárai.


forrás: BEOL.hu

fotó: Bencsik Ádám

Menü

Navigáció