Új épületbe költözött a Kispesti Móra EGYMI valamint a kerület Zeneiskolája

Publikálva: 2021. január 21.

Új külső - Új belső

Az idei tanévben új épületbe költözött a Kispesti Móra EGYMI valamint a kerület Zeneiskolája. Az intézmények költözésének célja az volt, hogy mind a sajátos nevelési igényű gyerekek, mind pedig a zenekedvelő, művészeti oktatásban részt vevő növendékek nevelési-oktatási környezete szépüljön, javuljon.

A Kispesti Móra Ferenc Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény a kerület sajátos nevelési igényű gyermekeinek ellátását biztosítja, immár megújult, korszerű iskolaépületben. A tágasabb, színesebb környezet inspirálóan hat kicsikre és nagyokra egyaránt. A nevelési-oktatási terek mellett megújult a konyha is, és bár a gyermekétkeztetés nem tankerületi feladat, a tankerület együttműködve Kispest Önkormányzatával átvállalta e költségek felét is, hogy a gyermekek minél előbb élvezhessék az átalakítás előnyeit.

A Szatmári László Alapfokú Művészeti Iskola bázisintézményként szolgálja a kerület zene- és táncoktatását. A József Attila utcai épület méltó környezetet biztosít az intézménynek, ahol hangszigetelt tantermek, tágas aula és kamaraterem is rendelkezésre áll majd.

Mindkét iskola felújítását az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával a Külső-Pesti Tankerületi Központ végezte, összesen 120 Millió Ft befektetésből. 

Az intézmények felújításáról képeket osztunk meg mindenkivel. Oldal sávban megtekinthetőek. 

Menü

Navigáció