Testnevelők munkáját, diákok sportteljesítményét díjazták Szegeden

Publikálva: 2024. február 20.

Kiemelkedő munkát végző testnevelőket, a testedzés népszerűsítésében aktív szerepet vállaló iskolákat, eredményes sportteljesítményt nyújtó diákokat díjazott 2024. február 15-én a Csongrád-Csanád Vármegyei Diáksport Egyesület. A Szegeden megrendezett eseményen Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója sportruházatot adott át a tankerület legaktívabb pedagógusainak.

2024. február 15-én testnevelők, iskolák, diákok munkáját, teljesítményét díjazta a Csongrád-Csanád Vármegyei Diáksport Egyesület.

„A tiszteletükre rendezett díjátadó ünnepségen azoknak a pedagógusoknak mondtunk köszönetet, akik munkájukkal nagyban segítik egyesületünk és a Magyar Diáksport Szövetség törekvéseit. Munkásságukkal példát mutatnak diákjaiknak, munkabírásukkal és lelkesedésükkel folyamatosan fejlesztik a diáksportmozgalmat. A díjakat diáksport bizottságonként egy pedagógusnak ítéltük oda, valamint a 3-3 legaktívabb általános és középiskolát is jutalmaztuk. Továbbá köszöntöttük a 2022/2023-as tanév Diákolimpia® országos döntőn 1-3. helyezést elért Csongrád-Csanád vármegyei diákokat és felkészítő pedagógusaikat.” – adták hírül a rendezvény szervezői.

A Szegedi Tankerületi Központ intézményeinek pedagógusai közül testnevelői díjban részesült Retkes Zsolt, az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola testnevelője, aki hosszú évek óta szervezi a diákok sportéletét az intézményben. Elhivatott munkájának köszönhetően tanítványai az elmúlt tanévben kézilabda sportágban az országos döntőn 5. helyezést értek el.

Martyin Lászlónét, a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola nyugdíjas testnevelőjét is megillette ez a díj. A tanárnő több évtizeden keresztül volt aktív tagja a körzeti sportéletnek, számos versenyen vett részt diákjaival, és kiemelkedő szerepet vállalt körzeti versenyek szervezésében, lebonyolításában. Kimagasló eredményeit ugrókötél sportágban érte el.

Az ünnepségen köszöntötték azokat az intézményeket is, akik az elmúlt tanévben kiemelkedő számban neveztek és vettek részt a Diákolimpia versenysorozatában. A Szegedi Tankerületi Központ intézményei közül e téren a Ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola teljesített a legjobban. Méltán került a legaktívabb vármegyei általános iskolák körébe.

Rendhagyó díjátadásnak is otthont adott a rendezvény. A 2022/2023-as tanév Diákolimpia® nevezési adatai alapján tankerületenként a 10 legtöbb nevezést regisztráló pedagógus Diákolimpia® logóval ellátott sportruházatot kapott. A Szegedi Tankerületi Központ díjazottjai számára Plesovszkiné Ujfaluczki Judit tankerületi igazgató asszony adta át a melegítőket.

Sportruházatot vehetett át: Pócs Tamás (Algyői Fehér Ignác Általános Iskola), Szélesné Körtvélyessy Valéria Juliánna (Szegedi Janikovszky Éva Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), Csábi-Szvoboda Ella (Szegedi Orczy István Általános Iskola), Kelemen Zita Ilona (Kisteleki Általános Iskola és Kollégium), Pölös Gábor (Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), Szerencsi Sándor (Ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), Láng Imre Gábor (Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium), Béltekiné Kántor Tünde (Szegedi Arany János Általános Iskola), Lóczi Attila (Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola) és Nagy Hevesi Ákos (Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola).

 

 

Elismerésben részesültek azok a tanulók is, akik az elmúlt tanévi sportteljesítményükkel kiemelkedő eredményeket értek el, és a Diákolimpia® versenyeken országos 1-3. helyen végeztek. Rendkívüli teljesítményük, mellyel szűkebb és tágabb környezetüknek is örömöt szereztek, példaértékű. Eredményükben a szorgalom, a kitartás, az elkötelezett munka teljesedett ki.

Valamennyi díjazottnak szívből gratulálunk!

Menü

Navigáció