Tehetséggondozó sakkverseny a Gedóiban

Publikálva: 2023. január 17.

A félévzárás közeledtével minden intézmény, köztük a Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is számba vette a tanév eddigi legemlékezetesebb eseményeit. A Gedóiban ezek közé tartozik a negyedik alkalommal megrendezett regionális sakkverseny.

A Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a 2022/2023. tanév első félévében nagy sikerrel rendezte meg a már hagyományosnak mondható regionális sakkversenyét. A szegedi és környékbeli iskolák amatőr és a profi versenyzői számára meghirdetett eseményt a félévzárás periódusában is szívesen emlegetik.

 

Az iskola kiemelt rendezvényére 13 iskolából összesen 91 (66 fiú, 25 leány) sakkozni szerető diák nevezett.

 

A versenyen 4 korcsoport mérte össze tudását. Az 1-2. korcsoportba tartozók képviseltették magukat a legmagasabb létszámmal, és különösen izgalmas csatákat vívtak a játszmák során. 

 

A sakkesemény gördülékeny lebonyolítását Retkes Sándor mesterpedagógus mellett három versenybíró biztosította.

 

A rendezvény több küldetést is teljesített, egyrészt gyakorlási, felkészülési lehetőséget teremtett a januári diákolimpiai selejtezőkre, továbbá teret engedett az önfeledt játéknak és nem utolsó sorban az ismerkedésnek.

 

Minden versenyzőnek gratulálunk az itt elért eredményekhez, a további versenyzéshez pedig kitartást és sok sikert kívánunk.

Menü

Navigáció