Tájékoztatás a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozásról

Publikálva: 2020. április 4.

Az emberi erőforrások miniszterének 7/2020. (III.25.) határozata (a továbbiakban: határozat) alapján a 2020/2021. tanévre vonatkozó általános iskolai beiratkozás az alábbiak szerint történik.

A 2020/2021. tanévre vonatkozóan a beiratkozás folyamatának szakaszai

-          2020. április 6-24. napjai között: a beiratkozás I. szakasza

Azok a szülők/törvényes képviselők adhatják le beiratkozási kérelmeiket, akik

-          nem állami fenntartású általános iskolába, vagy

-          állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező általános iskolába kívánják gyermeküket beíratni.

Az Oktatási Hivatal honlapján megtalálható a köznevelési intézmények körzetes keresőlistája, amely az alábbi linken érhető el: 
https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index

 

-          2020. április 28. - május 15. napjai között: a beiratkozás II. szakasza

Azok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket:

-          olyan körzettel rendelkező általános iskolába kívánják beíratni, amely nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola,

-          a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánják beíratni.

2020. április 28-án minden olyan tanuló automatikusan felvételre kerül a lakóhelye, tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába, aki nem nyert felvételt az első szakaszban, illetve nem adta be a jelentkezését más általános iskolába.

A szülők/törvényes képviselők, amennyiben gyermeküket KRÉTA rendszert használó általános iskolába kívánják beíratni, úgy a beiratkozáshoz szükséges felvételi kérelmüket, a határozat alapján a https://eugyintezes.ekreta.hu/kezdolap felületén tudják online módon benyújtani.

A jelentkezések elsődlegesen a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületének a „Beiratkozás az Általános Iskolába (BÁI)” felületén történnek. Az e-Ügyintézés felületére feltöltött dokumentumokat hitelesnek kell elfogadni, azokat személyesen bemutatni csak a tanév kezdetekor szükséges.

Minden tanköteles korú gyermeket be kell íratni valamely általános iskolába.

A 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozásról további információ  a köznevelési intézmények honlapján található.

 Tájékoztató levél szülőknek

Menü

Navigáció