Színes álmok valósultak meg a „sínes álmoknak” köszönhetően

Publikálva: 2022. február 24.

A Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola tehetséggondozó programjának egyik központi eleme a képzőművészeti pályázatokra, versenyekre történő felkészítés. Valóra váltva legszínesebb álmaikat, nemrég „A vasút világa – „sínes” álmok!” című rajz- és fotópályázaton taroltak az intézmény diákjai.

Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához, a Mobilitási Héthez kapcsolódóan az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2021-ben is meghirdette kreatív rajz- és fotópályázatát.

„A vasút  világa –„sínes” álmok!” című pályázat eredményéről nemrégiben értesültek az alkotók.

 

A Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola tehetséggondozó programjának egyik központi eleme a képzőművészeti pályázatokra, versenyekre történő felkészítés.  Ezúttal is több diákjuk nevezett a „sínes” megmérettetésre, ahol fantáziájuk és tehetségük segítségével, vizuálisan mutathatták be az általuk elképzelt vasúti közlekedést vagy az emlékeikben élő utazási élményeiket.

 

A pályázat nemrégiben kihirdetett eredményei magukért beszélnek, és színes álmok váltak valóra az elismerésekkel.

 

A verseny különdíjasai, akik az Innovációs és Technológiai Minisztérium felajánlásából rollernyereményt kaptak: Bodó-Gonda Bálint (3.B) és Kántor Álmos (5.B).

 

Könyvvásárlási utalványt nyertek az Agrárminisztérium felajánlásából: Pálinkó László (3.B), Nagy-Jójárt Diána (3.B), Szécsi Rebeka (4.B), Perneki Bence (4.B), Egyházi Lili 4.B,  Puskás Borbála (5.B) és Kovács-Dobó Dávid (5.B). 

 

A MÁV-Volán Csoport felajánlásának köszönhetően vasúti ajándékcsomagot vehetett át Nagy Bence (4.B).

  

Könyvutalványt nyertek az Emberi Erőforrások Minisztériuma felajánlásából: Antal Zsófia (3.B),  Savanya Levente (4.B).  

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium felajánlásából Picinke Játékban részesült: Tóth Péter (3.B), Bohák Viktória (5.B), Bodó-Gonda Máté (5.B), Rózsa Botond (4.B), Elekes Zoé Léna (5.B), Zsíkó Enikő Szonja (5.B), Kovács Tamara (4.B), Répási Luca (6.B), Nagy Krisztián (6.B), Szabó Zsófia (6.B).Rajz: Répási Luca (felkészítő: Török Zsuzsanna)Rajz: Szabó Zsófia (felkészítő: Török Zsuzsanna)

 

Az elért eredmények az iskola elhivatott rajztanárainak munkáját is dicsérik, akik számos szakmai elismerésben részesültek már. Ezúttal Liebszter Ildikó nyert fődíjat, aki kerékpárjutalomban részesült az Innovációs és Technológiai Minisztérium felajánlásából.

 

Gratulálunk!

 

Menü

Navigáció