Szenzációs idegen nyelvi héttel búcsúzott a tanévtől a Rókusi Általános Iskola

Publikálva: 2021. június 29.

A Rókusi Általános Iskolában a 2021. június 7-től 11-ig tartó időszak nyelvóráit már nem a tankönyvek uralták. „Tanuljunk, tapasztaljunk valami újat!” jelmondattal az intézmény a teljes hetet rendhagyó idegen nyelvi programoknak szentelte.

Gondos előkészítő munka előzte meg az öreg Rókusi 2021. június 7-11-e közötti időszakban megtartott nyelvóráit. „Tanuljunk, tapasztaljunk valami újat!” jelmondattal egy teljes héten át rendhagyó programok tárháza várt kicsikre és nagyokra.

 

Nem titkolt cél volt, hogy különböző módszerek és eszközök segítségével a nyelvtanulást népszerűsítsék, és új élményeken keresztül ismertessék meg a tanulókkal az idegen nyelvek ismeretében rejlő lehetőségeket. Helye volt itt a zenének, rajznak, táncnak, humornak.

 

Az iskolarádióból angol, német, olasz zene szólt, a faliújságra a „Szép napot!” üdvözlést 15 nyelven írták ki, pólóversenyt hirdettek, az órákon rövid mondókákat, dalokat adtak elő a gyerekek, fordított órákat tartottak, ahol a katedra két oldalán helyet cserélt pedagógus és diák.

 

Talán az egyik leglátványosabb program az iskola udvarán megrendezett aszfaltrajzverseny volt. A szürke beton egy egész napon keresztül angol és német szimbólumokkal színesedett.

Fotón: Az egyik gyönyörű betonrajz

 

A rendhagyó idegen nyelvi hetet mozgalmas flashmob zárta, amikor is tanárok és diákok együtt perdültek táncra.

 

Az intézmény értékelése szerint a rendhagyó foglalkozások elérték céljukat. Egy olyan közösségi programsorozatot sikerült megálmodni és megszervezni, amely érdemes a folytatásra.

 

Menü

Navigáció