Széchenyi 2020 - EFOP-4.1.3-17-2017-00433

Publikálva: 2018. június 30.

EFOP-4.1.3-17-2017-00433
ESÉLY PEDAGÓGIAI KÖZPONT ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KÉSZSÉGFEJLESZTŐ ISKOLA TANULÁST SEGÍTŐ TEREINEK INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE


Békéscsabai Tankerületi Központ szerepe a projektben: Projekt gazda

Projekt azonosító: EFOP-4.1.3-17-2017-00433

Indítás: 2017. október 1.

Zárás: 2018. december 31.

Támogatás összege: 57 000 000.- forint

Támogatás mértéke: 100%

Konzorciumi tagok: -

Projekt státusza: Megvalósítás alatt

A projekt rövid leírása:

A köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztésének fő célja fokozni az adott intézmény eredményességét, az inkluzív oktatást (nyitottságra ösztönző nevelést) és emelni az általa nyújtott szolgáltatások minőségének színvonalát, ezzel biztosítva a minőségi oktatáshoz, neveléshez való hozzáférést. Cél az állami fenntartású középfokú köznevelési intézmények (beleértve a velük kapcsolatban álló kollégiumok) beruházásainak célirányos támogatása a minőségi és befogadó oktatási környezet és hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése érdekében.

A projekt közvetlen célja:

• a mindennapos testnevelés minőségi oktatásához szükséges feltételek fejlesztése,

• a használható nyelvtudás elsajátításához szükséges körülmények megteremtése,

• a természettudományos tárgyak modern pedagógiai módszereken alapuló oktatásához szükséges infrastruktúra létrehozása.

A projekt indokoltsága:

A tagintézmény 2015. szeptemberében ünnepelte 90. évfordulóját. A tagintézmény Szent István u. 36. szám alatti épületének egy része több, mint 100 éves, mivel először gyermekotthonként, majd később gyógypedagógiai iskolaként működött. Az intézmény újabb részeit a 80-as években építették. Maga a száz éves épület masszív, de felújítva jó ideje nem volt. A tetőcsere már sürgető, mivel a gerendázat elöregedett, a cserepek több helyen megtöredeztek, több helyen beázik az épület. Az utcafronti épületrész megrongálódott, a fal több helyen vizesedik, mállik. Emiatt a fogadó rész, a belső rész, a tantermek, irodák is penészednek, salétromosodnak. A fal rendbe tétele, gipszkartonozása, festése, mázolása, valamint a linóleumok helyett parkettázás, burkolatcsere szükséges. Az újabb épületrészek sem voltak építésük óta felújítva, a kollégiumi szobák beáznak, penészednek. A tantermek, folyosók salétrom mentesítése, festése, mázolása, valamint a burkolatok cseréje, a tantermekhez tartozó tusolók, mosdók felújítása is fontossá vált. Az intézmény épületének szerteágazó tantermei és vastag falazata miatt az internet lefedettség sem valósult meg. Valamint a gázkazánok felújítása, bizonyos részeinek cseréje is fontossá vált.

A tagintézmény autista háza, a Szent István u. 34. szám alatt szintén megérett a felújításra. A tetőzet megerősítése, linóleum- burkolat csere, és a falak salétrom mentesítése, festése, nyílászárók festése, mázolása vált sürgetővé. Az épületrész gázkazánjának átvizsgálása, elhasználódott alkatrészeinek kicserélése is elengedhetetlen.


A projektben megvalósuló konkrét fejlesztés:

Kollégium felújítása, lámpabeszerzés, gipszkarton mennyezetre, laminált padlóburkolat.

Főbejárat akadálymentesítése, társalgók, közlekedők világításcseréje, radiátorok cseréje, lépcsőház felújítás, lépcsőkorlát csere.

Iskolabútorok beszerzése.

 

A projekt fizikai megvalósításának határideje: 2018. december 31.

Menü

Navigáció