Széchenyi 2020 - EFOP-4.1.3-17-2017-00300

Publikálva: 2018. június 30.

EFOP-4.1.3-17-2017-00300KONDOROSI PETŐFI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA, KOLLÉGIUM TANULÁST SEGÍTŐ TEREINEK INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE


Békéscsabai Tankerületi Központ szerepe a projektben: Projekt gazda

Projekt azonosító: EFOP-4.1.3-17-2017-00300

Indítás: 2017. október 1.

Zárás: 2018. december 31.

Támogatás összege: 55 500 000.- forint

Támogatás mértéke: 100%

Konzorciumi tagok: -

Projekt státusza: Megvalósítás alatt

A projekt rövid leírása:

A köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztésének fő célja fokozni az adott intézmény eredményességét, az inkluzív oktatást (nyitottságra ösztönző nevelést) és emelni az általa nyújtott szolgáltatások minőségének színvonalát, ezzel biztosítva a minőségi oktatáshoz, neveléshez való hozzáférést. Cél az állami fenntartású középfokú köznevelési intézmények (beleértve a velük kapcsolatban álló kollégiumok) beruházásainak célirányos támogatása a minőségi és befogadó oktatási környezet és hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése érdekében.

A projekt közvetlen célja:

• a mindennapos testnevelés minőségi oktatásához szükséges feltételek fejlesztése,

• a használható nyelvtudás elsajátításához szükséges körülmények megteremtése,

• a természettudományos tárgyak modern pedagógiai módszereken alapuló oktatásához szükséges infrastruktúra létrehozása.

A projekt indokoltsága:

Székhely: felső tagozat Iskola utca 2/6. szám alatt található 2 szintes iskolaépület.

Ebben az épületegyüttesben, működik a padlástérben a kollégium, az első emeleten található a Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény, továbbá az iskolaépülettel összeépített Városi Sportcsarnok. Az 2014-es évben történt energetikai felújításnak köszönhetően komfortos, kellemes közérzetet biztosít, otthonos barátságos.

Sajnos a belső nyílászárók állapota kritikus, az ajtók jelentős része tönkre ment, rossz állapotban van, mivel nem megfelelő minőségben kerültek beépítésre. A folyosók, előterek, aulában lévő járólapok kopottak, töredezettek, sok helyen feljöttek és már más színű lappal tudtuk csak pótolni.

Telephely: alsó tagozat Hősök útja 36.

Egyszintes lapos tetős épület, földszinten: 4 osztályterem, 1 fejlesztőszoba, 1 db szertár, 1 db ebédlő (60 fő befogadására alkalmas), folyosó, aula, 1 -1 db leány és fiú mosdó előterekkel, 1 db tanári mosdó található.

Az emeleten 4 db osztályterem, 1 db informatika terem (10 asztali számítógép), 1 db raktárhelyiség, 1db tanáris szoba,1 db rajz szaktanterem, 1 db hegegű terem, 1 db zongora terem, folyosó, előtér,1 -1 db leány és fiú mosdó előterekkel, 1 db tanári mosdó található.

Kazánház és a tornaterem az iskolaépületén kívül másik két helyiségben helyezkedik el.

A mosdók állapota igen rossz, nehéz tisztán tartani őket.  A tantermekben lévő parketta kopott, korhadt, nehezen tartható tisztán, a felszálló por a tanulók, kollegák, intézményi dolgozók egészségét is veszélyezteti. A folyosókon lévő burkolat még a 60-as évekből való, kopott, nem esztétikus, cserére szorul. A tantermek ajtajai is elhasználódtak, kiszakadtak, javíthatatlanok szintén cserére szorulnak.

A projektben megvalósuló konkrét fejlesztés:

Épület belső ajtóinak cseréje, vizesblokk felújítása.

Ajtócsere, parkettaburkolat, hidegburkolat csere, vizesblokk felújítás.

Nyelvi labor kialakítása.

 

A projekt fizikai megvalósításának határideje: 2018. december 31.

Menü

Navigáció