Sikeres közlekedési alapvizsgát tettek a KEVE első résztvevői

Publikálva: 2021. június 15.

A 2017/2018-as tanévben, két intézmény három első osztályában indult útjára a „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” (KEVE) elnevezésű közlekedésbiztonságra nevelő projekt. Az első résztvevők most az alsó tagozatos tanulmányaik végéhez érkeztek, és a KEVE programban eddig megszerzett elméleti és gyakorlati tudásukról is számot adtak.

A Szegedi Tankerületi Központ és a Csongrád-Csanád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság  négy évvel ezelőtt indította útjára a „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” (KEVE) néven kidolgozott közös programját, mely a közlekedési, balesetmegelőzési ismeretek iskolai keretek között történő, felmenő rendszerű átadására irányul, és korosztálynak megfelelő módon kívánja kialakítani a diákokban azokat a viselkedési normákat és magatartási készségeket, amelyek hozzásegítik őket a mindennapos közlekedés kockázatainak csökkentéséhez.

Az oktatáshoz szükséges tematikus terveket a rendőrség biztosította az intézmények részére, a szükséges óravázlatokat pedig a pedagógusok készítették el.

A megvalósítást a Szegedi Tankerületi Központ kerékpárok és rollerek beszerzésével támogatta.

„A gyakorlati oktatást segítette az intézmény dolgozói által az iskola udvarára felfestett közlekedési csomópont is, melyen a kerékpáros közlekedés szabályait sajátították el a tanulók.” – mondta Kiss László, a programot elsőként bevezető egyik intézmény, a Rókusvárosi II. Sz. Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetője.Fotó: A Rókusvárosi II. Sz. Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanpályává alakított udvara

 

A KEVE négy évvel ezelőtt a Ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Rókusvárosi II. Sz. Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola első osztályaiban indult útjára.

Az akkori kis elsősök idén alsó tagozatos tanulmányaik végéhez érkeztek, és júniusban számot adtak a projektben elsajátított tudásukról.

 

Büszkén mondhatjuk el, hogy a közlekedési alapvizsgát minden negyedikes tanuló sikerrel teljesítette!

 

A próbatételből Kiss László intézményvezető is kivette részét, aki maga is rollerre pattant a vizsga idején.Fotó: Rolleren a Rókusvárosi II. Sz. Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetője

Menü

Navigáció