„Segíteni menő!”

Publikálva: 2022. február 8.

A Csongrád-Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szentesi Tagintézményének munkatársai egy harmincnapos kihívást szerveztek általános és középiskolás tanulók számára. A „Segíteni menő!” című program a segítségnyújtás fontosságára igyekezett felhívni a diákság figyelmét.

A Csongrád-Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szentesi Tagintézményének munkatársai, Berkes Lilla, Lá­­zár-Szabó Edit, Zoltai Klára és Szabóné Harangozó Andrea szerették volna elérni, hogy a környezetükben élő tanulók mindennapjaiban állandó szerepet kapjon a segíteni akarás szándéka.

 

A „Segíteni menő!” című kihívással egy olyan harmincnapos próbatételt indítottak útjára, amely azt célozta, hogy a gyerekek figyeljenek egymásra, a segítségnyújtás természetes és állandó igényként jelentkezzen hétköznapjaikban. Távlati célként egy biztonságos és agresszió nélküli iskolai közeg megteremtését tűzték ki.

 

Egy szerencsekerék volt a napi feladatosztó eszköz. A témakörben különböző érdekes feladatokat pörgethettek ki maguknak a tanulók, melyek teljesítése arra ösztönözte őket, hogy megértsék a segítségre szoruló társaikat, a tőlük telhető módon segítsék közösségük tagjait, és mindezzel hozzájáruljanak egy nyugodt légkörű iskolai környezet kialakulásához.

 

A „Segíteni menő!” akció­ban aktívan nyolc intézmény vett részt, de többen is érdeklődtek iránta. 

 

A program megvalósítása során a gyerekek mellett a szülőket és a pedagógusokat is sikerült megszólítaniuk a szakembereknek, akik a témához kapcsolódóan tanári tréningeket szerveztek, és előadást is tartottak az iskolai zaklatásról.

 

A nagy érdeklődés is igazolta, hogy szükség van a hasonló kezdeményezésekre, így ősszel várható a folytatás. 

 

Menü

Navigáció