Sajtóközlemény "az Elektromos rendszerek megújítása a Szolnoki Tankerületi Központ intézményeiben" című, EFOP-4.1.12-22-2023-00020 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PROJEKT INDULÁSÁRÓL

Publikálva: 2023. március 28.

A Szolnoki Tankerületi Központ sikeresen pályázott az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban a Kunszentmártoni járásban található 6 intézmény elektromos hálózatának felújítására a minőségi, korszerű oktatási-nevelési környezet kialakítása érdekében. Magyarország Kormánya és az Európai Unió támogatásával 266 229 293 forintból valósulhatnak meg fejlesztések. A projekt 2023. március 01. és 2023. szeptember 01. között valósult meg. A támogatási intenzitása 100%

                                                            

A projekt célja a Szolnoki Tankerület Központ fenntartásában lévő 6 intézmény elektromos hálózatának felújítása. Az érintett intézmények közül 4 általános iskola, 1 gimnázium, és 1 egységes gyógypedagógiai módszertani intézmény, így a tanulók korosztály, szociális összetétel és nevelési igény tekintetében is szélesebb körben részesülnek a fejlesztés eredményeiből.

 

A fejlesztés során tervezett tevékenységek kiterjednek az érintett intézmények elektromos hálózatának megújítására, üzembiztonságossá tételére, áramvételezési helyek mérőállomástól történő új vezeték hálózat kiépítésére annak kapcsolódó munkálataival, amely lehet falon kívüli, rejtett illetve falon belüli kiépítés is, ezen felül a tantermek, közösségi és egyéb terek, öltőzök, mosdók, mellékhelyiségek, tornaszobák, tornatermek, további kiszolgáló helyiségek, stb. áramvételezési (csatlakozók) igényeinek kialakításával.

 

A fejlesztésnek köszönhetően az érintett intézmények elektromos infrastruktúrája alkalmassá válik a későbbi digitális pedagógiai módszertani fejlesztésekre, így bővítve a gyerekek felkészítésének lehetőségét a 21. századi technológiai fejlődések nyomán bekövetkező változásokra.

 

Érintett intézmények:

 

·         Cserkeszőlői Petőfi Sándor Általános Iskola

·         Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégium

·         Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

·         Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola

·    Révay György EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

·         Tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános Iskola

 

 

Az https://kk.gov.hu/projektek-szolnok weboldalon a projekt előrehaladásáról folyamatos tájékoztatást nyújtunk

Menü

Navigáció