Saját színdarabbal lépett fel Varsóban a Tömörkény csapata

Publikálva: 2024. május 15.

A Szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum diákjai kiválóan szerepeltek a Spanyol Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumok Találkozóján (ENIBE). A hazai megmérettetés sikerét követően, az ott elnyert fődíj birtokában az intézmény színjátszói április végén Varsóban adhatták elő saját színdarabjukat.

A Szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum spanyol kéttannyelvű oktatásának magas színvonalát a Spanyol Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumok Találkozóján, az ENIBE-n elért kiváló eredmény is dicséri.

A hazai megmérettetés sikerét követően, az ott elnyert fődíjnak köszönhetően az intézmény nyolc főből álló csapata áprilisban részt vehetett a Varsóban megrendezett spanyol nyelvű Nemzetközi Színházi Fesztiválon. Négy napot tölthettek a lengyel fővárosban, ahol a hivatalos színházi program mellett akadt idő múzeumlátogatásra, a lengyel történelemmel, kultúrával és Varsó nevezetességeivel való ismerkedésre is.

A fesztiválon előadott színdarab saját alkotás, amelyet a diákok és pedagógusaik, Máté Soma és José Miguel Clar Llusá lektor közösen írtak.  A baráti és emberi kapcsolatok időtállóságát és törékenységét is bemutató mű hat spanyol barátnő történetét meséli el, akik a gimnáziumi évek után ismét találkoznak.

A jeleneteket spanyol nyelven előadta: Gonda Dominika, Hethési-Kovács Zalán, Csizmadia Etelka, Zsebeházy Nóra, Tandari Anna, Nagy Boglárka, Ördög Imola és Szélpál Csenge.

Kiváló eredményükhöz gratulálunk!

Menü

Navigáció